Maailman kiekkokeskus Syntien kaupungissa — Vegasissa menossa hurjat kiekkobileet!

Las Vegas sykkii jääkiekkoa joka rintamalla. Kuvat: Olli-Pekka Komonen Kuvankäsittely: Heli Lehtonen

Kiekkokuumetta Las Vegasissa? Kuulostaa vähän samalta kuin se, että Ibizalla seurattaisiin intohimoisesti curlingin MM-finaalia.

Totta se on. Ja vaikka vertailukohdaksi ottaisi Kanadan suuret kiekkokaupungit, Syntien kaupungissa NHL-jääkiekko on todella kuuma juttu.

Tosin Simpsonit ennustivat jaksossaan jo vuonna 1999, että Stanley Cup saapuu vielä jonain päivänä kasinokaupunkiin.

Peräti 44 prosenttia Las Vegasisin asukkaista katsoi ensimmäistä Stanley Cup -finaalia televisiosta. Lukema on kova, kun ottaa huomioon, ettei siihen kuulu baareja tai kaikkia muita julkisia esityksiä.

NHL:n komissaari Gary Bettman myhäilee nyt tyytyväisenä luksustoimistossaan. Hänen unelmansa on ollut alusta asti jääkiekon levittäminen uusille alueille USA:ssa. Ja laajennusjoukkueen ottamisessa mukaan on aina omat vaikeutensa ja riskinsä.

Jos ei tykkää ruuhkasta ja ihmismassoista, Vegas on näinä päivinä huono paikka — ainakin niissä paikoissa, joihin liittyy jääkiekko. Fanimyymälöihinkin on pitkät jonot, kun halukkaat jonottavat pelipaitoja ja muuta ”kiekkokrääsää”.

Golden Knights on seurana ottanut ilon irti finaalipaikasta. Ottelutapahtumat ovat olleet koko kauden ykkösluokkaa, mutta finaaleissa oheistoimintaosastokin on kiristänyt otettaan napsun verran.

Koska läheskään kaikki halukkaat eivät mahdu sisälle halliin, kiekonnälkäisille on järjestetty mahdollisuus katsoa peliä isolta ruudulta areenan ulkopuolella. Siellä meno on ainakin yhtä villiä kuin sisällä.

Tuskin Vegas Golden Knightsin pelaajat kuvittelivat syksyn harjoitusleirillä, että toukokuussa peliin valmistavissa harjoituksissa harjoitushallikin on täynnä kannattajia. Väkeä olisi tullut katsomaan treenejä enemmänkin.

Stanley Cupin finaalit ja Golden Knightsin tulokaskausi jättää lähtemättömän jäljen kaupunkiin ja sen asukkaisiin. USA Today kirjoitti, että Golden Knightsin menestys osoittaa, että kaupunki kaipaa lisää urheiluviihdettä.

Kukaan ei tiedä miten Vegas Golden Knightsin tulevaisuus etenee tämän kauden jälkeen, mutta siemen on kylvetty sille, että kiekkohuuma jatkuu kaupungissa vielä pitkään.