Maailmanmestari tulee takaisin Raumalle – "aika paljon seurasin, mitä Lukossa ja Liigassa ylipäätään tapahtui nyt kahden edelliskauden aikana"

Arttu Ilomäeltä löytyy palkintokaapistaan himoittu MM-kulta. Kuva: arkisto / Pekka Lehmuskallio

Arttu Ilomäki palaa Lukon paitaan kahden SHL-kauden jälkeen yksivuotisella sopimuksella. Kesäkuussa 30 vuotta täyttävä Ilomäki nähtiin ennen Luulajaan siirtymistään sinikeltaisissa kausina 2017–19 sekä aiemmin 2012–13.

– Pari vuotta kävin Suomen ulkopuolella katsomassa menoa ja nyt hyvillä fiiliksillä länsirannikolle. Tosi innoissani tulen takaisin Raumalle, Ilomäki kommentoi seuran tiedotteessa.

– Paljon ystäviä ja pelikavereita on jäänyt Lukko-vuosista, joten voisi sanoa, että aika paljon seurasin, mitä Lukossa ja Liigassa ylipäätään tapahtui nyt kahden edelliskauden aikana.

Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt tietää mitä saa, kun hankkiin Arttu Ilomäen. Ilomäki on hänen mukaansa varmasti joukkueen johtava pelaaja ensi kaudella.

– Suurin osa Lukkoa ja kiekkoa ylipäätään seuranneista tietää Artun kyvyt ja taidot. Hänestä saadaan kokemusta joukkueeseen ja on helppo sanoa, että on tähän liigaan huippusentteri. Jos vaan terveenä pysyy, tulee varmasti tekemään kovaa jälkeä meille, Sahlstedt sanoo.