Tunnistatko kanadalaisen kuvasta? – Maailmanmestaripuolustaja Anssi Salmela Sveitsiin

Harvinainen kuvalöytö. Kolme vuotta nuorempi Sidney Crosby pysyi akvaariohäkkeineen hyvin Anssi Salmela pihdeissä nuorten MM-kisoissa joukukuussa 2003. Suomen pronssijoukkueen maalivahti Hannu Toivonen tarkkana veräjällään. Nuorisomaajoukkueesta tie jatkui isoihin Leijoniin. Kaiken kaikkiaan Salmela on pelannut 87 A-maaottelua. Arkistokuva: Mikko Järvinen/Europhoto

Nokialaislähtöinen puolustaja Anssi Salmela siirtyy Sveitsin liigan EHC Biel-Bienneen.

Yksivuotisen pestin solmineen Salmelan uutta seuraa valmentaa Antti Törmänen. Sveitsiläisseura tiedotti Salmelan sopimuksesta tiistaina.

Bielin urheilujohtaja Martin Steinegger puolestaan linjasi, että Salmela saa ison roolin Törmäsen nipussa.

Sveitsi on jo seitsemäs maa 33-vuotiaan kultaleijonan uralla. Suomen lisäksi hän on pelannut Pohjois-Amerikassa, Venäjällä, Ruotsissa, Kiinassa ja viime kaudella Latviassa, KHL-seura Riian Dinamossa.

– Hän oli selvästi Riian paras pakki, Bielin pääkykyjenetsijä Thomas Roost suitsutti. 

Dinamossa vastuuta oli tarjolla runsaasti. Salmela pääsi pelaamaan Latvian maajoukkuepakki Guntis Galvinisin parina isoja minuutteja. 

Lue Kiekkoareenan viime kaudella julkaisema haastattelu Salmelasta tästä.

Päättyneen kauden 33 runkosarjaottelua KHL:n läntisen konferenssin jumbojoukkueessa tuottivat  5+12=17 tehopistettä.

Salmela oli voittamassa Suomelle maailmanmestaruutta vuonna 2011, minkä lisäksi hän on pelannut muun muassa 112 NHL-ottelua New Jersey Devilsin ja Atlanta Thrashersin riveissä. SM-liigassa Ilves-lähtöisen Salmelan seuroja ovat olleet Tappara ja Pelicans.

Lisää aiheesta

Anssi Salmela on rauhoittunut reissumies - "En voisi kuvitella hienompaa ammattia"