Maajoukkuepakki halusi Lukon rintaan

Puolustaja Jimi Kuronen, 17, on voittanut Suomen mestaruuden sekä C-nuorissa (Jokerit 2010) että A-nuorissa (HIFK 2012).


Hän on pelannut nuorisomaajoukkueissa 34 ottelua ja kuuluu 1995-ikäluokan parhaaseen ydinryhmään edelleen.

Raumalla ei olla totuttu, että kehä kolmosen sisäpuolelta tulee maajoukkuepakkeja pelaamaan Lukon värien eteen.

– Halusin rauhalliselle paikkakunnalle, jossa pystyy keskittymään hyvin kiekkoon ja kouluun, Kuronen perustelee yllättävältä kuulostavaa ratkaisua.

Mutta yhtälö on toiminut. Lukon A-nuoret saivat hyvän pakin ja Kuronen paikan, jossa ponnistaa kohti ammattilaisunelmaa.

KalPa voitti Lukon Äijänsuolla A-nuorten SM-liigan ottelussa 3–2 (0–1, 1–1, 2–0), mutta se on Kurosen ja koko Lukon joukkueen isolla tiellä vain pieni mutka.

Raumalla tulee
hyvin peliaikaa

Mitä Helsingin kaverit sanoivat, kun kerroit heille ratkaisusta?


– Olivat he vähän yllättyneitä, mutta samalla kaverit sanoivat, että Raumalla on varmasti mahdollisuudet kehittyä hyväksi kiekkoilijaksi.


Pääkaupunkiseudun joukkueiden kokoonpanot ovat sen verran täynnä huippulahjakkuuksia, että Kurosen olisi ollut erittäin hankala saada sellaisia 20–25 minuutin peliaikoja, joita hän on kerännyt Lukossa.


Kurosen liikkeissä on pelimiehen elkeitä. Hän uskaltaa ottaa hyvin vastuuta kiekollisessa pelissä ja osallistua hyökkäyksiin.


– Kuronen on hyvä liikkumaan ja hyvä kiekon kanssa. Puolustuspelin aktiivisuudessa on vielä parannettavaa, Lukon toinen valmentaja Samu Isosalo arvioi.


Pelikuviot selville
Setäsen kanssa


Kuronen käy Raumalla kauppista ja asustelee Sepänkadulla yhdessä maalivahti Oskari Setäsen kanssa.


– Meillä on Oskarin kanssa sellainen viha-rakkaussuhde. Käytännön asioista tulee vähän riitaa, mutta kyllä ne aika nopeasti saadaan sovittua, Kuronen virnistää.


Sopivatko pakki ja veskari pelikuviot jo kotona?


– Kyllä Setänen aika tarkkaan kertoo miten minun pitää kentällä sijoittua.