Maalitykin ruoskaan voi nojata paljon – "Pöljinä päivinä voi paukauttaa sen viitisenkin maalia ottelussa"

Jani Lehtoniemikin jatkaa SalBassa. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Jani Lehtoniemi on pelaaja, jonka varaan SalBa on viime vuosina voinut nojata paljon.

Päättyneellä kaudella hän latoi salibandydivarissa kovemman maalimäärän kuin kertaakaan urallaan millään aikuisten sarjatasolla, sillä 24 pelissä pallo löysi verkkoon 35 kertaa.

Yhteensä Lehtoniemi on ampunut SalBalle 85 divarikamppailussa 86 maalia. Salibandyliigassa hän on osunut 78 kertaa.

Niistä kaksi on syntynyt Oilersin ja 76 SalBan väreissä.

–Jatkuva vaara kentällä ja pöljinä päivinä voi paukauttaa sen viitisenkin maalia ottelussa, SalBan toiminnanjohtaja Joni Rokosa hehkuttaa seuran verkkosivuilla.

– Uskon, että seuraajamme näkevät jo tässä vaiheessa julkaistuista sopimuksista, että tarkoituksena olisi pärjätä myös ensi kaudella.

Julkaistujen sopimusten listalle voidaan lisätä myös Jonne Aaltosen, Lukas Aaltosen ja Lari Lahden vuoden diilit. Myös Lehtoniemi jatkaa raumalaisseurassa vuoden sopimuksella.

– On ilo pukea taas ensi kaudella koirapaitaa ylle. Mikäs sen parempaa kuin pelata hyvien ystävien kanssa huikean kotiyleisön edessä, Lehtoniemi sanoo.

Yhtä lailla puolustajan kuin keskushyökkääjänkin paikalta peliä tekevä Jonne Aaltonen keräsi viime kaudella tehot 7+18=25.

Lukas Aaltosen pelejä haittasi armeija, mutta loppukaudella hänkin pystyi nousemaan pelaavaan kokoonpanoon.

Lari Lahti puolestaan pelasi onnistuneen kauden vasempana puolustajana. Hän sai kasaan tehot 4+7=11 sekä tehopörssilukeman +17.