Manse-pelaajan huitaisi Feran lukkaria mailalla – näin Venla Tanhua ja Jatta Vuorinen kommentoivat

Feran Laura Pohjola oli ensimmäisenä paikalla, kun Venla Tanhua lyyhistyi lyönnistä kenttään. Kuva: Juha Sinisalo

Toisen vuoron tasoittavalla Otanlahden etukentällä oli Feran kannalta lohduton näky. Tämän kauden komeetta, lukkari Venla Tanhua makasi tuskissaan kentällä käsivarttaan pidellen.

Hetkeä ennen hän oli heittänyt ison kenttäväärän, lähtenyt jo pallon perään, mutta saanut samalla osuman Manse PP:n lyöntivuorossa olleen Jatta Vuorisen mailasta.

Useiden minuuttien hoitotoimenpiteiden jälkeen Tanhua pystyi kuitenkin peliä jatkamaan käsi teipattuna, ja Fera selvisi säikähdyksellä. Tanhuan loukkaantuminen olisi ehkä pahinta, mitä joukkueelle ennen loppukauden tärkeitä pelejä voisi sattua.

– Ei siitä mitään, mustelma vaan. Pieniä taisteluruhjeita. Ehkä enemmän säikähdys. Ei se ihan jokapäiväistä ole, että mailasta saa, Tanhua totesi pelin jälkeen.

Feran lukkarin joukkuekaverit eivät ottaneet tilannetta aivan yhtä huolettomasti. Etenkin joukkueen konkarit Miia Tervonen ja Karoliina Koski vaativat nuorta lukkaria käymään ensiavussa vielä varmistamassa vamman laatu.

Itse lyöntitilanteen pelituomari Antti Aine ja syötönvalvoja Samuli Eeva tulkitsivat niin, että Tanhua lähti pallon perään liian nopeasti ja oli Vuorisen lyöntilinjalla.

– Hän varmaan lähti lyömään siitä vartta, joten ilmeisesti minun olisi pitänyt vähän vielä enemmän siinä väistää, Tanhua totesi.

Kuvanauhalta näkyy Tanhuan tulkinnalle vahvistus, että Vuorinen lähtee lyömään tilanteessa vartta tai kohti ykkösrajaa.

– Hän heitti linkun ja meillä oli lentomerkki päällä. Piti ehtiä lyömään, niin heilautin vain mailan sinne palloa kohti. Se (Tanhua) oli siinä sitten minun ja pallon välissä estämässä.

– Tavoitteeni oli hakea sitä ykkösrajaan, että pallo leikkaisi ulospäin. En tiedä, saatoin olla myöhässäkin. Mutta aina siihen on pakko yrittää, Vuorinen kertoi pelin jälkeen.

Hän kertoi pelästyneensä tilannetta. Etenkin kun kopsaus lukkariin ei ollut ensimmäinen.

– Pelästyin, mutta onneksi maila kopsahti vain käteen. Sen verran hiljainen huitaisu, että onneksi ei sattunut mitään.

Kopsaus aiheutti kuitenkin pitkän torikokouksen, jossa joukkueen taustahenkilöt alkoivat syytellä toisiaan puolin ja toisin.
Feran puolella muistutettiin huudoilla, ettei Mansen Vuorinen ei ole suinkaan ensimmäistä kertaa asialla. Hänen historiastaan löytyy aiemminkin tilanne, kun hänen mailansa on kopsahtanut lukkariin.

Vuonna 2015 Kankaanpään Mailaa vastaan liian lähelle syöttölautasta tullut lukkari Taiju Ollila sai Vuorisen mailasta päähän. 

– Nuo syytökset olivat asiattomia, että olisin lyönyt tahallaan. Ne eivät ole kovin urheilijamaisia huutoja, Vuorinen sanoi viitaten tilanteen jälkeiseen torikokoukseen.

Tanhua ja Vuorinen kohtasivat pelin jälkeen kättelyjonossa. Tilanne saatiin sovittua sopuisasti.

– Hän toivoi, ettei minulle käynyt pahemmin. Ei hän sitä tahallaan tehnyt, Tanhua totesi.

Mutta hänellä on näitä tullut ennenkin?

– No se on seikka, jota moni tässä spekuloi. Mutta en usko siihen, Feran pelaaja jatkoi.

Manse vei ottelun Otanlahdessa lopulta kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Jaksot päättyivät luvuin 1-2 (0-6, 2-1, 0-0, 1-2)

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.