"Mantu" Tuominen hyökkää OrPon paidassa kaikkien aikojen ottelutilaston piikkipaikan kimppuun

Maria Tuominen debytoi Euran Raikun edustusjoukkueen paidassa vain 14-vuotiaana. Reilu vuosi sitten hänestä tuli kaikkien aikojen toinen 500 pääsarjapelin naispelaaja. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Euralaisen lentopallokoulun kasvatin Maria Tuomisen liigaura jatkuu Oriveden Ponnistuksen paidassa. "Mantu" palaa OrPoon HPK:sta, jonka riveissä hän voitti päättyneellä kaudella Suomen mestaruuden.

SM-kulta oli Tuomisen uran kolmas, ja kolmesti hän on juhlinut myös Suomen Cupin voittoa. SM-mitaleita passarin palkintokaapissa on yhteensä kymmenen.

Tuominen aloitti pääsarjauransa Euran Raikun paidassa vain 14-vuotiaana. Hän on urallaan edustanut Raikua, LiigaEuraa, Laihian Lujattaria, Vanajan RC:tä, LP Kangasalaa, OrPoa ja HPK:ta.

Tuominen on urallaan pelannut myös 58 maaottelua. Maaliskuussa 2017 hän sai kaikkien aikojen toisena naispelaajana täyteen 500 pääsarjapeliä, ja nyt mittari näyttää lukemaa 544.

Ottelutilaston ykkönen on 564 peliä pelannut Riitta Byckling. Lyömättömänä pidetty ennätys siirtynee jo tulevalla kaudella Maria Tuomisen nimiin.