Mäntylän uusi osoite selvillä – muuttaa Zlatanin kotikaupunkiin

Tuukka Mäntylä edusti viime kaudella kiinalaista KHL-tulokasta Kunlun Red Staria. Yli 40 miljoonan asukkaan Pekingissä hengityssuojaimet olivat huonon ilman takia aidosti tarpeen, vajaan 350 000 asukkaan Malmössä hengittäminen on helpompaa.

Tapparan mukana harjoitelleen Tuukka Mäntylän ensi kauden pelipaikka on varmistunut. Yli 150 A-maaottelua pelannut puolustaja pukee ensi kaudella päälleen Malmö Redhawksin punaisen peliasun. 

Vielä maanantaina kauden pelipaikka ei ollut tiedossa.

– Aika nopeasti selkisi. Malmö on varmasti hyvä paikka, ja myös sellainen kaupunkina, että siellä varmasti viihtyy, 36-vuotias Mäntylä pohti sopimuksen varmistuttua.

Eduksi voi laskea myös sen, että lentoyhteydet Suomesta Etelä-Ruotsiin ja lyhyen junamatkan päässä olevaan Kööpenhaminaan ovat mutkattomat.

– Lentoja menee useita päivässä, eli perheen liikkuminen sinne onnistuu lastenkin osalta helposti, Mäntylä sanoo.

Mäntylä aloitti heinäkuunsa KHL-joukkue Jugra Hanti-Mansiskin riveissä, mutta seuran kotikaupunki ei ehtinyt tulla tutuksi, sillä KHL-joukkue oli puolustajan lyhyeksi jääneen pestin aikana leireilemässä Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä. Kun sopimus Venäjälle oli purettu, Mäntylä palasi kotimaisemiinsa Tampereelle ja on harjoitellut viime ja tämän viikon kasvattajaseuransa Tapparan kanssa.

Mäntylä on aiemmin pelannut Ruotsissa neljä täyttä kautta. Vuodet 2003–05 hän edusti pohjois-ruotsalaista Luulajaa, kahden Tappara-kauden jälkeen puolustaja palasi länsinaapuriin kausiksi 2007–09. Silloin seurana oli Frölunda.

Ruotsin kiekkoilu on kokenut noista Elitserien-vuosista pelillisen evoluution, joka on tuonut kaukaloon selvästi lisää vauhtia.

– Onhan se kova liiga, ja varmasti saa ottaa itsestään kaiken irti. Aika nopeaa peliä siellä nykyään pelataan, se on käynyt selväksi, kun juttelin valmentajan (Peter Andersson) ja Ruotsissa pelanneiden tuttujen kanssa.

– SHL:ssä pelaaminen on toisenlaista kuin Liigassa. Pelaamisessa on tietysti aina mukana taktiikka, mutta siellä se ei ole pelkkää träpissä seisomista. Siihen suuntaan peli kehittyy varmaan Suomessakin, Mäntylä uskoo.

Mäntylän tavoin SHL:ään siirtyi toinen pitkän A-maajoukkueuran ja KHL-jakson pelannut leijonapuolustaja. Topi Jaakola solmi vuoden mittaisen sopimuksen HV71:n kanssa. 

Mäntylä on pelannut urallaan 151 A-maaottelua. Leijonalogon sijaan ajatukset ovat juuri nyt Malmön haukka-logossa, mutta edustustehtävissä on aina hohtoa.

– En mä nyt ole kauheasti sitä ajatellut, voi olla että ne pelit on kaavoitettu jo vähän nuoremmille. En ole ikinä kuitenkaan maajoukkueesta kieltäytynyt, enkä ala sellaisia nytkään sanoa. Jos sinne pääsee – ja sehän on nimenomaan pääsemistä – niin hieno on aina ollut olla mukana.

– Ja vaikken enää pääsisikään, voin olla hyvillä mielin. AInakin olen oman osuuteni saanut tehdä, MM-kisoissa viimeksi keväällä 2015 nähty Mäntylä toteaa.

Ruotsiin Mäntylä suuntaa sunnuntaina. Malmön joukkue aloittaa yhteistreenit maanantaina.

Lisää aiheesta

KHL-puolustaja Mäntylä treenaa Tapparan mukana

Liigan maalitykki palaa tuttuun KHL-seuraan – Mäntylästä Savinaisen seurakaveri

Tuukka Mäntylä: Jääkiekkoa maailman toisella laidalla

Monen arvokisamitalin suomalaispuolustaja siirtyy Ruotsin SHL:ään

Tuukka Mäntylä: Jääkiekkoa maailman toisella laidalla, osa 2

Jääkiekkoa maailman toisella laidalla, osa 3

Jääkiekkoa maailman toisella laidalla, osa 4