Marika Teini kolmas maailmancupin keskimatkalla

Marika Teini suunnisti nousujohteisesti Latviassa. Kuva: Suunnistusliitto/Kimmo Hirvonen

Suunnistuksen maailmancup jatkui perjantaina Latvian Cësisissa suomalaisittain mainiosti. Säkyläläislähtöinen Marika Teini otti naisten keskimatkalta kolmannen sijan ja Fredric Portin miehissä viidennen sijan. Keskimatkan voitot veivät Venäjän Natalia Gemperle ja Norjan Olav Lundanes.

Teini suunnisti omasta mielestään nousujohteisesti, vaikka alkuun osui muutama virhekin.

– En tiheässä nähnyt rastilippua, vaikka vierestä juoksin ohi. Puolivälin jälkeen alkoi sujua ja loppu meni hyvin, Teini summasi hienon kisansa liiton tiedotteessa.

Teini sai radan loppuosalla kiinni edellään lähteneet Merja Rantasen ja Sveitsin Julia Grossin.

– Sain Merjan kiinni ennen kuin noita mäkiä ruvettiin ryömimään. Mäet eivät ole vahvuuteni, joten olin erittäin onnellinen, että Merja oli siinä sparraamassa, Teini totesi.

Eroa kärkeen Teinille kertyi lopulta 51 sekuntia, Sveitsin Sabine Hauswirth rutisti vahvan loppuvetonsa ansiosta noin puolen minuutin eron Teiniin. Taakse jäi myös matkan tuore maailmanmestari Ruotsin Tove Alexandersson, joka teki isoja virheitä matkan varrella.

Kolmas sija sivuaa Teinin parhaita maailmancupin sijoituksia parin vuoden takaa, jolloin hän oli EM-kisoissa keskimatkalla kolmas ja maailmancupissa sprintissä kolmas.

– Kisan aikana ei varsinaisesti tuntunut siltä, että tässä ollaan juoksemassa maailmancupin palkintokorokkeelle, mutta olihan se kiva yllättyä iloisesti maalissa. Kesän kisat olivat pääsääntöisesti kurjuutta, mutta jos nyt syksymmällä pysyisi taas plussan puolella, Teini luonnehti Facebook-sivullaan.

Keskimatka sujui kokonaisuutena Suomen naisilta mainiosti. Myös MM-pronssinainen Venla Harju ylsi kärkikymmenikköön, ollen seitsemäs. Harju teki ykkösrastille jo ison virheen, mutta tuli loppuradan vauhdikkaasti.
Rantanen oli lopulta sijalla 12, Sari Anttonen 13. ja Sofia Haajanen 15.