Marika Teini vaihtaa Kalevan Rastin väreihin – "Tunsin tarvitsevani jotain uutta kehittyäkseni vielä paremmaksi urheilijaksi"

Marika Teini vaihtaa Kalevan Rastin väreihin. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Marika Teini hakee uusia tuulia suunnistusuralleen joensuunlaisen Kalevan Rastin paidasta. SK Pohjantähteä menneellä kaudella edustanut säkyläläinen on tullut vuosien mittaan tuttu näky Kalevan Rastin toiminnassa, sillä hän asuu ja opiskelee Joensuussa.

– Pohjantähdessä kaikki oli tuttua ja turvallista, mutta tunsin tarvitsevani jotain uutta kehittyäkseni vielä paremmaksi urheilijaksi. Uskon, että KR:n tunnetusti laadukas suunnistusvalmennusosaaminen ja tasokas, arvokisavalmistautumista palveleva leiritys voi sitä tuoda, Teini kommentoi tiedotteessa.

Toistaiseksi Teinin uran kirkkain kruunu on vuoden 2018 keskimatkan Euroopan mestaruus.

– Erityisen kiinnostavaa on hypätä mukaan nousevaan naisten ryhmään katsomaan, mitä voimme toisiltamme oppia. Ja alkaahan jopa hitaasti lämpiävästä satakuntalaisesta tuntua, että kahdeksan vuoden Joensuussa asumisen jälkeen on aika siirtyä kotikaupungin seuraan, kertailee Teini seuravaihdon syitä.

Kalevan Rastin naisten ryhmä vahvistuu myös Anna Moilasella. 28-vuotias kajaanilaislähtöinen suunnistaja on juossut viime vuodet Kuopion Suunnistajien paidassa.