Marika Teinin kevät on ollut hylkäysten värittämä - EM-finaalissa ne kääntyivät kultajuhliksi

Suomen Marika Teini juhli keskimatkan EM-kultaa Ruotsin Tove Alexanderssonin (vas.) ja Sveitisin Simona Aebersoldin välissä. Kuva: Pirjo Valtanen

Marika Teinin suunnistuskevättä ovat värittäneet hylkäykset.

Milloin leimauskortista ovat loppuneet patterit, milloin tuomaristo on hylännyt säkylyläisen kielletyllä alueella poikkeamisesta ja milloin hän on itse ilmoittanut käyneensa sallittujen rajojen ulkopuolella.

Keskiviikkona EM-kisojen keskimatkan kilpailussa Teini olikin se, joka hyötyi hylkäyksistä. Kisa huipentui viime kilometreille.

Isäntämaa Sveitsin Julia Gross tipahti kärjestä, kun hän missasi yhden rastin ja tuli hylätyksi. Ruotsin Tove Alexandersson sortui isoon pummiin viimeistä edellisellä rastilla. Teini taas kamppaili kivun läpi maaliin ja Euroopan mestaruuteen.

Jo tiistainen karsintavoitto enteili hyvää kisaa. Se todisti, että hän hallitsee jyrkkäpiirteisen maaston.

– Karsintajuoksu antoi itseluottamusta, sillä erävoitto tuli rennolla vauhdilla. Tiesin, että kulta on mahdollinen, mutta tottakai tämä lämmittää, Teini kertoi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Kaksi vuotta sitten hän sijoittui EM-kisojen keskimatkalla kolmanneksi.

Teinin EM-kulta oli viides henkilökohtainen suomalaissuunnistajille. Edellisen kerran Euroopan mestaruuden suomalaisista voitti Heli Jukkola 2008.

Teini suunnistaa Sveitsissä vielä sprintin, pitkän matkan ja viestin.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.