Matias Varttinen vaihtaa liigakaukalot Mestikseen

Menneellä kaudella Matias Varttinen nakutti Liigassa 10 tehopistettä ja yhteensä liigassa on kertynyt pisteitä 28. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Matias Varttinen siirtyy Ässistä Jokipoikien riveihin. Euralaislähtöinen PaRa:n kasvatti on edustanut lähes koko uransa Porin Ässiä.

Pienikokoisena, mutta sitäkin energisempänä tunnettu Varttinen ei vielä ole luistimen piirtoja Mestis-jäille tehnyt, vaikka liigadebyytti onkin jo kaudelta 2015–2016.

– Olen kyllä todella fiiliksissä, että ”Vartsu” piti meitä ja Joensuuta hyvänä paikkana kehityksensä kannalta. Hän on profiloitunut Liigassa lähinnä alempien ketjujen työntekijänä, mutta näen hänessä ison potentiaalin tehdä tulosta. Tyyppinä ”Vartsu” on todella sitoutunut, urheilullinen kaikkensa joukkueensa eteen tekevä. Pienestä koostaan huolimatta hän on meille iso pelaaja, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell iloitsee.

– Olen hyvällä mielellä ja innolla odotan, että saadaan hommat käyntiin. Entuudestaan tuttu päävalmentaja vaikutti päätökseeni ja näen, että Joensuu on paras paikka tässä vaiheessa uraani, Varttinen kommentoi siirtoaan.