Matthew Abt jatkaa Lukossa myös ensi kaudella – "Abt paransi kyllä tosi paljon kauden loppua kohden vaikean alun jälkeen"

Matthew Abt nähdään ensi kaudellakin Lukon puolustuksessa. Kuva: Mika Kylmäniemi / All Over Press

Matthew Abt on tulevallakin kaudella osa Lukon joukkuetta. Raumalaisseura tiedotti maanantai-iltana, että se on käyttänyt 28-vuotiaan kanadalaispuolustajan sopimuksessa olleen option.

Päättynyt kausi oli Abtille ensimmäinen Euroopassa.

Aiemmin hän oli kiekkoillut ammattilaisena Pittsburgh Penguinsin ja Colorado Avalanchen farmijoukkueissa eli AHL:ssä Wilkes-Barre/Scranton Penguinsissa ja Colorado Eaglesissa sekä ECHL:ssä Wheeling Nailersissa ja Utah Grizzliesissä.Ennen ammattilaisvuosiaan hän pelasi neljä kautta Rochesterin yliopistojoukkueessa.

Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt arvioi, että totuttautuminen isoon kaukaloon vei Abtilta aikansa, mutta kevättä kohden hänen pelinsä oli Sahlstedtin silmään jo varsin mukiinmenevää.

– Abt paransi kyllä tosi paljon kauden loppua kohden vaikean alun jälkeen. Hän oppi ison kaukalon salat loppukauden aikana ja on hyvä liikkumaan, on alati liikkeessä eikä ota taka-askelia, Sahlstedt kommentoi tiedotteessa.

– On selvä juttu, että monesti se toinen vuosi on pohjoisamerikkalaisille pelaajille se helpompi. Abt pystyy varmasti aloittamaan ensi syksynä siitä, mihin jäi tällä kaudella. Siihen jos pelaa taas nousujohtoisen kauden, niin hyvä tulee. Kaiken lisäksi hän on erinomainen persoona pukukopissa ja kaikki tykkäävät hänestä.

Lukon jäähykuningas

Päättyneellä kaudella Abt pelasi Lukossa 55 runkosarjaottelua tehopistein 5+10=15. Lisäksi mies keräsi 73 rangaistusminuuttia, mikä oli eniten koko Lukon joukkueessa.

– Olen erittäin tyytyväinen, että saan edustaa Lukkoa ensi kaudellakin. Uskon, että me olemme vahvempia ensi syksynä ja toivomme menevämme pidemmälle, Abt luonnehtii.

– Tärkein asia, mitä viime kaudesta jäi itselleni käteen, olivat ystävyyssuhteet, joita solmin. Joukkue on täynnä mahtavia jätkiä. Uskoisin myös, että kun on yksi liigakausi vyöllä, se auttaa minua huomattavasti kehittymään paremmaksi pelaajaksi.

Lukon puolustuksen kokonaiskuva on vielä vahvasti hämärän peitossa. Julkisia sopimuspuolustajia ovat toistaiseksi Abtin lisäksi Samuli Piipponen, Vili Laitinen, Onni Korkka ja Kalle Ervasti.

Varma lähtijä on Vili Saarijärvi, joka siirtyy ensi kaudeksi Sveitsiin.

– Odotusarvona on, että ensi kaudelle luomme voittavan joukkueen. Joitain muutoksia tullaan tekemään ja joukkueella tulee olemaan uusia haasteita edessään. Jos saamme pienet asiat kuntoon pelissämme, pääsemme yli isommistakin esteistä. Odotan innolla sitä, Abt toteaa.