Mentaalivalmentaja jatkaa Lukossa, pelaajatarkkailija sai ylennyksen NHL-seurassaan

Mirjami Wallin jatkaa Lukon pelaajien keskusteluapuna. Tässä juttukumppanina maalivahti Oskari Setänen, joka tosin ei pelaa Lukossa enää ensi kaudella. Kuva: Timo Similä

Rauman Lukko on tehnyt kauden 2021–22 kattavan jatkosopimuksen mentaalivalmentaja Mirjami Wallinin kanssa. Wallin tuli liigajoukkueen taustalle pelaajien keskustelutueksi vuonna 2018. Hänen valmennustaan voivat käyttää myös Lukko Akatemian sekä A- ja B-nuorten pelaajat.

Tiedotteen mukaan Turussa asuva Wallin suorittaa parhaillaan etänä pohjoisamerikkalaista täydennyskoulutusta suorituskyvyn valmentamisesta (ICF Performance Coaching). Se tuo hänelle lisää osaamista ja työkaluja tehokkaaseen yksilövalmennukseen ja myös lisävalmiuksia ulkomaalaisten pelaajien kanssa työskentelyyn.

– Palkitsevinta on seurata pelaajien kasvutarinoita ja niiden heijastumista pelisuorituksiin: uusia oivalluksia, aikaansaatuja muutoksia, haasteiden ylittämistä, uusien taitojen ja voimavarojen löytämistä, Wallin sanoi tiedotteessa.

Lukon pelaajatarkkailijana työskentelevä Josef Boumedienne on puolestaan saanut ylennyksen Columbus Blue Jacketsin organisaatiossa. Boumediennesta tuli NHL-seuran ammattilaispelaajatarkkailun johtaja.

Boumedienne työskentelee myös Ruotsin pääsarjaseura Brynäsin urheilujohtajana. Suomalaisista hän on kiinnittänyt Gävleen ensi kaudeksi valmentajat Mikko Mannerin ja Ari-Pekka Pajuluoman sekä pelaajista Oula Palveen ja Tomi Sallisen.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Nainen johtamassa peliä on edelleen huippu-urheilussa harvinainen näky – Ilveksen fyysisen valmennuksen johtaja on tienraivaaja, Lukon henkinen valmentaja taas esimerkki yhden muurin murtumisesta