Mestari-Kirittäret kaappasi Feralta Tinja Töyrylän – "Otamme mielihyvin vastaan lahjakkaan ja määrätietoisen pelaajan"

Tinja Töyrylä pukee Kirittärien paidan ylleen. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Fera menettää oman kasvattinsa Tinja Töyrylän hallitsevalle naisten pesäpallon Suomen mestarille Kirittärille. Jyväskylän Yliopistossa tietojärjestelmätieteen opiskelut tänä syksynä aloittaneen Töyrylän ja Kirittärien välinen pelaajasopimus on kaksivuotinen.

Pesäpalloliiton vuoden tyttöpelaajaksi 2018 valittu Töyrylä pelaa ulkopelissä kopparina ja sisäpelissä hän on ollut pääasiassa kotiuttaja tai vaihtaja. Tuleva kausi on Tinja Töyrylälle neljäs naisten Superpesiksessä, päättyneellä kaudella hän toimi Feran kapteenina. Tyttöjen Superpesiksessä hänen saavutuksinaan Ferassa ovat yksi Suomen mestaruus ja kaksi hopeaa.

- Hienoa tulla pelaamaan Kirittäriin, päästä yhdistämään opiskelu ja pesis sillä paikkakunnalla missä nyt asun. Uskon, että tämä on urani kannalta paras paikka kehittyä, oppia uutta ja myös menestyä, Töyrylä kommentoi Kirittärein tiedotteessa.

- Olosuhteet Jyväskylässä ovat hyvät, valmennus huippua ja olen saanut paljon kehuja siitä kuinka täällä hommat toimii ja pelaajat kehittyy. Tuon joukkueeseen kunnianhimoisen ja periksiantamattoman asenteen sekä kovan heittokäden ainakin.

Kirittärien seurajohtaja Petri Kaijansinkko toteaa Töyrylän olevan Kirittärien strategian mukaisen pelaajan.

- Otamme mielihyvin vastaan lahjakkaan ja määrätietoisen pelaajan, joka on päässyt opiskelemaan Jyväskylään. Tinja saattaa opiskella täällä jopa viisi vuottakin, joten yhteistyömme on toivottavasti jopa pitempikin kuin nyt tehty kaksivuotinen sopimus., hän painottaa.

- Jyväskylän opinahjoissa on erinomaiset mahdollisuudet yhdistää opiskelu ja urheilu huipputasolla, esimerkiksi meillä Kirittärissä on tulevan kauden joukkueessa neljä yliopiston opiskelijaa.

Kirittärien pelinjohtaja Jussi Viljanen puhuu tiedotteessa samasta asiasta kuin syksyn puolivälieräsarjan aikaankin eli Töyrylän kovasta heittokädestä:

- Saimme erittäin lahjakkaan pelaajan, jonka uskon kehittyvän niin sisäpelissä kuin ulkopelissäkin paljon. Tinjalla on yksi kovimmista ellei koko superpesiksen kovin heittokäsi, Viljanen hehkuttaa uutta pelaajaa.