Mestaruus on katkolla Lukolle tiistaina – "Katkaisupeli on aina hankala"

"Onneksi puolustuspeli toimi loistavasti", Lukon valmentaja Hämäläinen kiitteli.

Jääkiekon Suomen mestaruus on tiistaina katkolla Rauman Lukolle. Ennakkosuosikkina loppuottelusarjaan lähtenyt raumalaisryhmä kukisti kolmannessa loppuottelussa Turun Palloseuran 3–1 ja johtaa finaalisarjaa voitoin 2–1.

Lukon ruotsalaispuolustaja Robin Press vei raumalaiset johtoon avauserän lopulla rangaistuslaukauksella. Pitkään näytti siltä, että Pressin maali jää ottelun ainoaksi, mutta kolmannen erän lopulla Lukko onnistui kahdesti iskemään kiekon tyhjään maaliin.

Lukon maalivahti Lassi Lehtisen toinen peräkkäinen nollapeli mureni yhdeksän sekuntia ennen päätössummeria, kun Aarne Intonen pääsi maalin edestä tuikkaamaan kiekon Lehtisen selän taakse.

– Emme saaneet peliä rullaamaan toivotulla tavalla, mutta puolustuspeli toimi hienosti. TPS tuli ajoittain melko kovaa päälle, mutta hienosti saimme blokattuja heidän hyökkäyksensä, Lehtinen totesi tyytyväisenä.

Virta aitiossa, Hämäläinen puhemiehenä

Koronan sairastanut Lukon päävalmentaja Pekka Virta seurasi ja ohjasi peliä istumapaikalla vaihtoaitiossa, mutta puhemiehen roolissa oli edelleen kakkosvalmentaja Erik Hämäläinen.

– Meillä oli hyvä lataus ja saimme vahvan alun peliin. Peli muuttui avauserässä kuitenkin hieman kärsimättömäksi, kun maaleja ei syntynyt, Hämäläinen kertoi.

– TPS laittoi meidät ajoittain kyllä tosi ahtaalle, mutta onneksi puolustuspeli toimi loistavasti, Hämäläinen lisäsi.

Tiistain otteluun Lukko lähtee huolellisen valmistautumisen kautta.

– Katkaisupeli on aina hankala, mutta nyt täytyy vaan ladata energiaa ja voimia huomiseen, Hämäläinen totesi.

Lukko lähti kolmanteen loppuotteluun täysin samalla kokoonpanolla kuin lauantain voittoisassa kotiottelussaan. TPS sen sijaan vaihtoi maalivahtiaan, ja maalin suulle palasi välierissä loistavasti torjunut Karri Rämö.

Turkulaisten ykkösvahti Andrei Karejevia välierissä tuurannut Rämö takasi TPS:lle ensimmäisessä finaalissa 4–1-voiton 35 torjunnallaan.

– Emme halunneet tehdä voittopelin jälkeen muutoksia kokoonpanoon, vaikka reservistä olisi löytynyt pelaajia, Hämäläinen summasi.

TPS kaipaa onnistumisia

Lukko pääsi jo puolen minuutin pelin yrittämään johto-osumaa ylivoimalla, kun lähes sata jäähyminuuttia runkosarjassa kerännyt Aleksi Anttalainen syyllistyi rajuun polvitaklaukseen. Raumalaiset joutuivat kuitenkin odottamaan avausosumaa erän lopulle, jolloin Press onnistui rangaistuslaukauksessa harhauttamaan Rämön.

– Oli aika vaikea peli, ja pääsimme vähän nihkeästi liikkeelle. Kakkoserässä saimme pelin paremmin kulkemaan, mutta emme onnistuneet tiukoissa kamppailuissa maalin edustalla. Raakaa ja kovaa työntekoa oli, mutta tulosta ei vaan syntynyt, TPS:n valmentaja Kimmo Rintanen harmitteli.