Mestiksen kautta SM-finaalien ratkaisijaksi

Viime vuoden lopulla nuorenparin, Lukon kiekkokoulun kasvatin Eeron Elon ja hänen puolisonsa Karoliina Mäkelän perhe täydentyi pojalla. Samoihin aikoihin Elo karisti Rauman pölyt jaloistaan ja siirtyi Lukosta Porin Ässiin, mikä osoittautui perjantaina 23 vuotta täyttäneen kiekkoilijan uran käännekohdaksi.

– Siirto Poriin oli varmasti urani tärkein juttu. Raumalla oli joku seinä vastassa, eikä peliaikaa tahtonut tulla. Siinä tilanteessa oli pakko miettiä muita vaihtoehtoja, Elo muisteli.

Siinä missä Elo kynti Lukko-paidassa alkukaudesta 14 ottelua tehoilla 1+1, syttyi hän 50 kilometriä etelämpänä liekkeihin viimeistellen 31 ottelussa 10 maalia ja antaen 4 maaliin johtanutta syöttöä. Lisäksi hän kuritti finaaleissa Tampereen Tapparaa tehoilla 3+2. Tehovire oli isokokoisen hyökkääjän mukaan seurausta vaimon kanssa toteutetusta uudesta rituaalista ruokailun suhteen ennen pelejä.

– Ensin hyvä ruoka, sitten parempi jälkiruoka, Elo letkautti.

Vaimon ohella mestaruusjuhlissa oli mukana perheen tulokas, kuuden kuukauden ikäinen Rasmus-poika.

– Pojan syntymä ajaa, totta kai, jääkiekkosaavutusten ohitse, mutta on tämäkin (mestaruus) huikea juttu. En olisi alkukaudesta Vaasan Sportiin tulleen Mestis-komennuksen aikoihin uskonut, että keväällä juhlitaan mestaruutta Isomäessä Ässien riveissä, tunnusti Elo.

Elosta tuli keväällä Porin kaikkien aikojen toiseksi suosituin raumalainen. Edelle kiilasi itseoikeutetusti Ässien maalilla viimeisenä lukkona seisonut

Antti Raanta

. 23-vuotias raumalainen pokkasi myös pudotuspelien parhaan pelaajan tittelin, Jari Kurri -palkinnon.

– Se on hieno palkinto hyvästä kaudesta. Itselläkin oli pitkään aikamoista vuoristorataa, mutta loppukaudella hyvän ja huonon päivän ero jäi pieneksi, Raanta totesi.

Raanta uskoo Ässien mestaruuden poikivan lisäväriä ensi kauden paikallispeleihin.

– Mestarin päänahka kiinnostaa aina, enkä usko Lukon antavan ensi kaudella Ässille mitään ilmaiseksi.

Lukon vuoden 1963 mestarijoukkueen kapteenin Seppo Vainion tyttären pojan Eero Elon tavoin Antti Raannasta tuli sukunsa toinen SM-kultamitalisti. Hänen jo edesmennyt isoisänsä Pekka Ahlsten oli myös voittamassa Lukon toistaiseksi ainoaa SM-kultaa vuonna 1963.

Kanada-malja kesällä Raumalle?

Raumalaisilla on vakaa aikomus tuoda Kanada-malja näytille myös Raumalle.

– Kavereille on tullut luvattua, että ”Pojan” kanssa juhlitaan Raumalla viimeistään kesällä, he lupasivat.

Kolmantena raumalaisena Ässien mestaruudesta pääsi iloitsemaan, 21-vuotias

Aki Juusela

. Hän ei ollut pelaavassa kokoonpanossa ratkaisevassa kuudennessa finaalissa, mutta pääsi haistelemaan tunnelmaa neljässä aiemmassa Tappara-kohtaamisessa iskien yhden maalin.

– Oli hienoa olla palanen joukkuetta, ei tästä jääkiekko paremmaksi muutu, Juusela myönsi.

Raumalaiskolmikon osalta mestaruusjuhlat jatkuvat Ässä-joukkueen mukana Porin torilla tänään lauantaina kello 15 alkaen.