Mestiksestä vetäytyneen seuran pomo ihmettelee järeitä yleisörajoituksia, Kiekko-Espoon valmentaja on huolissaan yksin jäävistä pelaajista: ”Käytössä on vain kielletään kaikki -linja”

Lukon joukkue on saanut joulukuusta lähtien kiitellä voittopeiien jälkeen lähinnä tyhjiä katsomoita, mitä nyt aitiotasolle saa ottaa muutaman sata katsojaa. Jääkiekkoseurat ovat vahvasti sitä mieltä, että katsomoihin voisi ottaa turvallisesti jokusen sataa tai tuhatta katsojaa. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Kun Opetus- ja kulttuuriministeriö laittoi jakoon korona-avustuksia, niitä haki 13 eri urheilusarjaa seitsemästä eri lajiliitosta. OKM:n mukaan avustukset kohdistettiin ”ylimpien, ammattimaisten sarjatasojen seuroille ottelukustannusten kattamiseen”.
Päätökset tehtiin tilanteessa, jossa viranomaispäätöksillä on kielletty yleisön saapuminen ottelutapahtumiin. Summia harkittaessa ministeriö suhteutti avustuksen kausien 2018–2019 sekä 2019–2020 runkosarjaotteluiden keskimääräisiin yleisömääriin, rajoituksen jälkeisiin ottelumääriin sekä keskimääräisiin ottelukustannuksiin sarjoittain.