Mestis suitsii matkakuluja välisarjoilla, kausi alkaa 24. syyskuuta

Mestiksessä nähdään tulevalla kaudella myös Forssan Palloseura. Kuva: Lassi Puhtimäki


Jääkiekon Mestis suitsii seurojen matkakuluja 24. syyskuuta alkavalla kaudella. Sarjan 14 joukkuetta pelaa kaksinkertaisen runkosarjan lisäksi välisarjat kolmessa maantieteellisesti rakennetussa lohkossa, mistä johtuen paikallispelien määrä kasvaa.

– Otteluohjelma mahdollistaa budjetoitua suuremmat säästötoimenpiteet ja merkittävät säästöt esimerkiksi matkakuluissa, kommentoi Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila Mestiksen sivuilla.

Välisarjojen kahdessa lohkossa on viisi joukkuetta, ja niissä pelataan kuusinkertainen välisarja. A-lohkoon kuuluvat Koovee, K-Vantaa, K-Espoo, FPS ja TuTo Hockey. B-lohkossa ovat Kiekko-Pojat, Ketterä, Peliitat, SaPKo ja KeuPa HT. Neljän joukkueen C-lohkossa Hermes, IPK, Hokki ja RoKi pelaavat peräti kahdeksankertaisen välisarjan.

– Tiedostamme, että tämä ei ole urheilullisesti optimaalisin otteluohjelma, mutta meille on tärkeintä varmistaa, että kaikki seurat pysyvät elinvoimaisina, Antila korosti.

Avauskierroksella perjantaina 24. syyskuuta pelataan kolme ottelua: KeuPa HT–SaPKo, Koovee–TuTo Hockey ja K-Vantaa–FPS. Kausi jatkuu kuudella ottelulla perjantaina 25. syyskuuta ja neljällä ottelulla lauantaina 26. syyskuuta.

Runkosarjassa jokainen joukkue pelaa siten 50 ottelua. Jos koronavirus tuo haasteita kauteen, Mestis pystyy reagoimaan esimerkiksi välisarjojen otteluja karsimalla. Tarvittaessa myös kauden avausta voidaan siirtää.

Mestiksen pelipäivät ovat pääsääntöisesti keskiviikko, torstai, perjantai ja lauantai.

Yksikään joukkue ei putoa

Runkosarjan kuusi parasta pääsee suoraan puolivälieriin. Sijoille 7–10 runkosarjassa päätyvät joukkueet pelaavat villi kortti -kierroksen pääsystä puolivälieriin. Paikka ratkeaa kahdella voitolla.

Puolivälierät, välierät ja loppuottelut pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä, jolloin paremmuus ratkeaa neljällä voitolla.
Sijoille 11–14 päätyvien seurojen kausi loppuu runkosarjaan.

Yksikään joukkue ei putoa Mestiksestä koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen takia, mutta myös kaudella 2021–22 Mestis-seurojen pitää täyttää Jääkiekkoliiton asettamat lisenssiehdot.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Nappia painettiin, muttei vielä pohjaan asti – "Nyt katsotaan, mitä valtionhallinto päättää noista rajoituksista"

Vain tilaajille Harjoituspelejä vaikea sopia, koska Liigan alkaminen on edelleen hämärän peitossa – "Ehkä se on tällä hetkellä todennäköisin vaihtoehto, että sarja alkaa vasta lokakuussa"