Miika Wiikman Jokerien maalille

Jokerit on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen maalivahti Miika Wiikmanin, 29, kanssa. Tällä kaudella SaiPassa ja Mestiksen TUTOssa esiintynyt kevään 2006 Suomen mestari liittyy joukkueen vahvuuteen keskiviikkona.

Jokereiden maalilla päävastuun on tällä kaudella kantanut kanadalainen Leland Irving. Nuorista vahdeista Joonas Korpisalo on pelannut pääasiassa Kiekko-Vantaassa ja Kevin Lankinen A-nuorissa. Heistä Korpisalo on tällä hetkellä loukkaantuneena.

-Olemme tyytyväisiä, että saimme vahvistettua maalivahtiosastoa kokeneella pelaajalla. Halusimme tälle pelipaikalle lisää leveyttä. Samalla saamme taattua nuorille vahdeillemme paremmin peliaikaa Mestiksessä ja Nuorten SM-liigassa, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri seuran verkkosivuilla.

Wiikman oli ennen jokerisiirtoaan SaiPan maalilla auttamassa loukkaantumisista kärsinyttä lappeenrantalaisseuraa. Hän pelasi seurassa kolmessa ottelussa, joista viimeisimmässä torjui voiton HIFK:sta lauantaina.

Urallaan 290 liigapeliä vyölleen saanut maalivahti torjui HPK:n Suomen mestariksi keväällä 2006 ja hänet valittiin tuolloin myös pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi. Wiikman voitti Kerhossa myös SM-liigan pronssia vuosina 2005 ja 2007.

Kevään 2007 jälkeen Wiikman siirtyi Pohjois-Amerikkaan, jossa pelasi New York Rangersin ja Phoenix Coyotesin organisaatioissa kolme vuotta AHL:ää ja ECHL:ää. Hän palasi Suomeen ja SM-liigaan vuonna 2010, kun Lukko pestasi miehen maalilleen. Viime kaudella Wiikman torjui Ilveksen maalilla sekä lainapesteillä Kärpissa ja SaiPassa.