Mika Toivola näki poikansa kaatavan Lukon A:n

Ässien urheilujohtaja Mika Toivola ei tehnyt lauantaina turhaa matkaa Äijänsuolle. Toivola sai päätykatsomosta seurata, miten hänen Artturi-poikansa ratkaisi HPK:lle voiton Lukon A-nuorista.

Artturi Toivola viimeisteli loppunumerot 2–4 (0–1, 1–1, 1–2), kun peliä oli jäljellä reilut viisi minuuttia.

Samalla hän sammutti Lukon hetkellisen toivonkipinän, sillä Henri Keskilohko oli kaventanut vain 21 sekuntia aiemmin.

Toivola sai kiekon vielä Lukon tyhjään maaliinkin, mutta osuma hylättiin paitsiona. Lisäksi hän syötti HPK:n toisen maalin.

– Vastustaja oli voiton suhteen päättäväisempi, Lukon valmentaja Timo Saarikoski harmitteli.

HPK maalasi avauserän lopussa ja toisen erän alussa. Lukko pääsi mukaan toisen erän loppupuolella, kun Jere Friberg heittäytyi tekemään kavennuksen ylivoimalla.

– Pelin alku lähti tahmeasti liikkeelle. Toinen erä oli parempi, mutta kolmanteen erään se ei enää kantanut. Hyökkäyspeli meni sekaisin, ja homma meni yksin pelaamiseksi, Saarikoski arvioi.

Ottelu oli varsin kovaotteinen. Kovien taklausten lisäksi kaukalossa nähtiin yksi tappelu, kun HPK:n Juuso

Hämäläinen ja Lukon Matias Mattsson väänsivät toisiaan vastaan vielä jäässäkin.

– Vastustaja oli kaksinkamppailuhalukkaampi, käytti mailaa ja oli valmiimpi. Siitä seurasi nahinaa ja kahinaa, kun meidän valmiutemme ei ollut riittävä, Saarikoski sanoi.