Mikael Aalto palaa Korisliigaan Korihaiden paidassa

Mikael Aalto takoo alkavalla kaudella pisteitä Korihaille. Kuva: Vilma Sappinen

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen 27-vuotiaan sentteri Mikael Aallon kanssa. Aalto on viime vuodet pelannut divisioona A:ssa Kristika Turussa, ja hänet on valittu sarjan parhaaksi pelaajaksi 2019 ja 2021.

208-senttinen Aalto on pelannut Korisliigassa kolmen kauden ajan ja viimeksi kaudella 2017–18. Sipoolaisen Hukkabasketin kasvatti on aiemmin nähty liigaparketeilla KTP:n väreissä.

Divaritasolla hän on nakuttanut hurjia tehoja: Kristika Turun ritaripaidassa on syntynyt 98 ottelussa keskimäärin 22,7 pistettä ja 11,6 levypalloa.

– Upeilla fiiliksillä palaan takaisin Korisliigaan. Olo on vähän kuin korisliigatulokkaalla, vaikka hiukan kokemusta löytyykin liigasta. Korihailla oli aitoa kiinnostusta minun pelitaitoihin ja se tekee heti olon arvostetuksi, kun joukkue oikeasti haluaa minut. Uskon, että meillä tulee olemaan hyvä kausi, Aalto kommentoi tiedotteessa.

– Kesäkuusta lähtien olemme keskustelleet ”Miksun” kanssa, ja seuran taustat ovat tehneet valtavan hyvää työtä tämän asian eteen. "Miksu" on urheilullinen ja vahva kaveri, joka tulee sopimaan meidän pelitapaan loistavasti. Hänen monipuolisuutensa mahdollistaa meille hyvän 4/5-pelipaikkojen rotaation, Korihaiden päävalmentaja Tero Vasell kommentoi.