Mikael Herbert löi tossut naulaan: "Terveysongelmat ovat sitä luokkaa, että on pakko miettiä jotain muuta"

Mikael Herbertin koripallouralle tuli ainakin hetkellisesti piste. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Kalenterista käännetään pian esiin kesäkuu, mutta Korisliigaan valmistautuvan Uudenkaupungin Korihaiden joukkueen nimilista näyttää varsin lyhyeltä.

Varmoja lähtijöitä ovat jo hetken olleet Kenney Funderburk ja Marius Van Andringa. Tuoreimpina niminä jonoon lisätään Kristika Turkuun siirtynyt Eero Lehtonen ja uransa lopettava Mikael Herbert.

- Herbert ilmoitti, että hänen peliuransa on ainakin toistaiseksi ohi ja hän lähtee ulkomaille opiskelemaan, Korihaiden toiminnanjohtajan tehtäviä hoitava Kalle Klotz kertoi tiistain tiedotustilaisuudessa. 

- Hänen terveysongelmansa ovat kahdella viime kaudella olleet sitä luokkaa, että nyt on pakko miettiä jotain muuta.

Pelaajistosta Vesa-Pekka Laineen sopimus jatkuu. Viime kauden pelaajista jatkodiili on väännetty Roope Viinikkalan kanssa.

Korihait kertoi myös yhdestä uudesta sopimuksesta. Miikka Marttinen, 26, siirtyy Jyväskylä Basketball Academystä liigapaikan perässä Uuteenkaupunkiin.

- Hänestä odotetaan jokerikorttia. Hän on eräänlainen puolustuspään järkäle, Klotz kuvailee 195-senttistä Tampereen Pyrinnön kasvattia.

Jatkosopimusneuvottelut ovat kesken Markus Moleniuksen, Justus Kilpisen, Teemu Sulosen, Kevin Bracy-Davisin ja Sean O’Brienin kanssa.

- Kotimaisten pelaajien hankinnassa on keskitytty isoon päähän. Moleniuksen lisäksi keskusteluissa on mukana kolme viime kaudella liigassa pelannutta ulkopuolista nimeä.