Mikael Ruohomaa pelaa vielä tällä kaudella

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner voi luottaa siihen, että Mikael Ruohomaan kausi ei vielä ole ohi. Kuva; Jukka Rautio / Europhoto.

Kun Kärpät piti kevyen jääharjoituksen lauantaina aamupäivällä, mukana ei odotetusti ollut joukkueen ykkössentteri Mikael Ruohomaa. Kärppäsentteri sai torstain ottelussa Helsingissä taklaustilanteessa ”ylävartaloonsa” niin kovan tällin, että poistui tilanteen jälkeen pukukoppiin, eikä enää palannut jäälle.

Valistuneen arvion mukaan kysymys on olkapäävammasta, joka syntyi Ryan O'Connorin rajusta kontaktista, kun kärppäsentteri oli laidan vieressä huonossa asennossa lähes kyykyssä.

Ruohomaa ei ole kokoonpanossa, kun Kärpät kohtaa illan ottelussa kotonaan HIFK:n, mutta seuran urheilutoimenjohtaja Harri Aholla on positiivista kerrottavaa.

– Misään tapauksessa ei voi sanoa, että hänen kautensa olisi ohi. Tänään hän ei siis pelaa, mutta maanantai...mahdoton sanoa. Mietimme asiaa yhdessä joukkueen lääkärin Jukka Tikannon kanssa, Aho muotoilee.

Ahon kommenteista voisi tehdä sen johtopäätöksen, että jo keskiviikkona Ruohomaa voisi olla mukana joukkueiden viidennessä kohtaamisessa Oulussa.

– Ruohomaan tilannetta seurataan tarkasti päivä kerrallaan, Aho alleviivaa.

Ykkösketjun keskelle nousee odotetusti Nicklas Lasu, jota kakkosessa paikkaa Saku Mäenalanen. Kakkoseen nousee tämän kevään komeetta Kristian Vesalainen.

HIFK:lta kokoonpanosta puuttuvat edelliseen otteluun verrattuna kovaotteinen puolustaja Markus Kankaanperä ja hyökkääjä Teemu Enberg. Kokoonpanoon nousevat nelosen keskelle Panu Mieho sekä seitsemänneksi puolustajaksi Juuso Salmi.

Illan ottelu voi hyvinkin olla loppuunmyyty (6614). Iltapäivällä tilaa oli enää seisomokatsomossa nurkassa sekä pleksien takana jään tasalla.

Kokoonpanot:

Kärpät:

Maalivahdti: Veini Vehviläinen ja (Jussi Rynnäs).

I viisikko: Julius Junttila – Nicklas Lasu – Charles Bertrand, Miika Koivisto – Shaun Heshka.

II viisikko: Kristian Vesalainen – Saku Mäenalanen – Ville Leskinen, Taneli Ronkainen – Lasse Kukkonen.

III viisikko: Jari Sailio – Jasse Ikonen – Otto Karvinen, Teemu Kivihalme – Jani Hakanpää.

IV ketju: Juha Koivisto – Miska Humaloja – Jyri Junnila.

13. hyökkääjä: Sami Anttila.

HIFK:

Maalivahdit: Kevin Lankinen ja (Atte Engren).

I viisikko: Lennart Petrell – Juhani Tyrväinen – Juha-Pekka Haataja, Miro Heiskanen – Ryan O'Connor.

II viisikko: Erik Thorell – Patrick Carlsson – Joonas Rask, Teemu Eronen – Miihkali Teppo.

III viisikko: Teemu Tallberg – Jarkko Malinen – Vili Sopanen, Ville Varakas – Oliwer Kaski.

IV ketju: Micke-Max Åsten – Panu Mieho – Juha Jääskä.

7. puolustaja: Juuso Salmi.