Mikko Viitasella ei ensin uponnut, mutta hän otti vahingon takaisin

SalBa otti Ilveksen kustannuksella divarikarsinnan viidennen voittonsa.

Viisi peliä, viisi voittoa. SalBan otteet miesten divarikarsinnassa ovat varsin vakuuttavia. Tuoreimman voiton takuumies oli Mikko Viitanen, joka moukaroi peräti neljä maalia Ilveksen verkkoon, kun tamperelaiset taipuivat maalein 9–4 (2–0, 2–3, 5–1).

– Ekassa erässä ei oikein uponnut, niin otin sitten toisessa kiinni, Viitanen tokaisi pelin jälkeen.

Vaikka Viitasen sihti ei lauantain pelin alussa ollutkaan kohdillaan, SalBa aloitti pelin vahvasti ja pääsi erätauolle johtoasemassa Tuomas Arolan ja Mikko Immosen maalien ansiosta.

Se ei kuitenkaan kantanut pitkään. Ilves paukutteli toisessa erässä hetkessä kolme maalia ja näytti kääntävän peliä itselleen.

– Ensimmäinen erä oli meiltä tosi hyvä. Hallitsimme peliä pallolla oikein hyvin. Tokassa erässä sitten rupesimme luulemaan, että tämä hoituu itsestään, Viitanen kertasi.

Hattutemppu pikavauhdilla

Erän loppu oli tylyä raumalaisjälkeä. Viitanen ensin tasoitti pelin ajassa 38.59 ja vei joukkueensa taukojohtoon ajassa 39.58.

– Otimme itseämme niskasta kiinni ja pääsimme johtoon. Kolmas erä oli sitten meiltä taas hyvää peliä. Ei kaverilla ollut enää palaakaan, kun päästiin lyömään palloa häkkiin, Viitanen luonnehti.

Hän jatkoi tehoiltaansa saman tien ja iski SalBan viidennen maalin ajassa 40.52, joten mies tarvitsi hattutemppuunsa vain minuutin ja 53 sekuntia. Lisäksi Viitanen viimeisteli joukkueensa yhdeksännen osuman.

Hänen lisäkseen päätöserässä Ilveksen verkkoon osuivat Immonen, Roope Osmonen ja Jani Lehtoniemi.

– Pelin toinen erä oli mun vinkkelistäni tämän karsintasarjan huonoin. Siinä huomattiin, että oltiin pelin päällä ja ruvettiin mahdollisesti luulemaan liikoja, SalBan valmentaja Joni Rokosa summasi.

– Kun saatiin ne maalit, peli rentoutui taas, ja viimeisessä erässä tämä oli taas meidän pelimme.

Yksi piste tuo varmasti jatkopelejä

Divarikarsinnan lohkovaiheessa pelataan seitsemän ottelua. SalBa on ainut puhtaan pelin joukkue, kun sillä on kaksi kamppailua pelaamatta.

Ne raumalaiset pelaavat ensi viikonloppuna vieraissa. SalBa kohtaa lauantaina kuopiolaisen VehVen ja sunnuntaina Forssan Suupparit.

Yksi piste riittää sinetöimään SalBalle paikan kahden parhaan joukkoon ja ristiinkarsintaan.

– Ensi viikonloppuna lähdetään hakemaan kahta voittoa. Takki auki ei lähdetä, vaan tähdätään kotietuun, Viitanen ilmoitti.

– Ja kyllä me se hoidetaan, kun pelataan sitä omaa peliämme, mitä tänään kolmannessa erässä pelasimme. Sillä voitetaan ihan varmasti.