Miksei Lukon koulukiertue päässyt Pyynpäähän?

Rauman Lukko sekä Raumalaiskiekkoilun Tuki ry lähtivät syksyllä koulukiertueelle, jonka kerrottiin vierailevan jokaisella raumalaisella ala-asteella. Osa Pyynpään oppilaista ja vanhemmista yllättyi, kun Lukon pojat eivät saapuneetkaan kouluun.

Mistä on kyse, rehtori Jarmo Rintala ?

– Tämän asian kanssa oltiin niin myöhään liikkeellä, että olimme jo tehneet toimintasuunnitelman lukuvuodelle. Koulun tärkein tehtävä on on tehdä opetussuunnitelman mukaista kasvatus-ja opetustyötä.

– Vierailu ei vain sopinut aikatauluun. Tein sitten päätöksen, että tänä vuonna sanomme kiitos ei, Rintala kertoo.

Rintala painottaa, ettei Lukko ole erityisasemassa, muttei koululla ole mitään jääkiekkoa vastaankaan.

– Ei Rauman Lukko ole mitenkään etuoikeutettu. Yhtä lailla joku sulkapalloseura voisi haluta tulla esittelemään lajiaan. Koulu päättää, onko mukana vai ei. Mielestäni on erikoista, että jotkut suhtautuvat tähän niin tunteella. Se, että lehdissä kirjoitettiin kiertueen tulevan joka kouluun, on lehtien virhe, ei meidän.

Entä, jos vastaavaa tapahtumaa ollaan järjestämässä myös ensi vuonna?

– Katsotaan sitten jatkossa mikä konsepti tulee olemaan. Lähtökohtaisesti tällainen ei kuulu peruskoulutyöhön. Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin kouluilla on myös velvoite pitää huolta siitä millä tavalla suhtaudutaan väkivaltaan ja kaupallisuuteen, vaikkei se tässä tapauksessa peruste ollutkaan, Rintala sanoo.

– Paljon on kaikkea kivaa tarjolla, mutta kaikkea ei millään voida mahduttaa mukaan. Koulu on koulu.

– Hyviin tapoihin kuuluu ymmärtää myös perusteltu kieltävä vastaus. Tämä ei suinkaan ole ainut ulkopuolisen tahon järjestämä täpahtuma, josta on kieltäydytty.

Muut raumalaiskoulut ottivat lukkolaiset vastaan ja naapurikunnista on kovasti kyselty, koska meille tullaan. Ensi kaudella Lukon pelaajat vierailevat Rauman lähikuntien kouluissa.