Miksi Lukko palkkasi Jerry Ahtolan?

Josef Straka ei odotetusti jäänyt Lukon ainoaksi hankinnaksi tanskalaisen NHL-kolmikon lähdettyä. Lukkoon liittyy myös hyökkääjä Jerry Ahtola, 26, Tapparasta.

Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalon mukaan Lukko teki Ahtolalle sopimustarjouksen jo viime keväänä, mutta tuolloin mies päätti vielä jäädä Tampereelle.

Miksi Lukko halusi Ahtolan?

- Maaliahne hyökkääjä, jonka kätisyys sopii hyvin tähän joukkueeseen. Meillä on tällä hetkellä kasassa vain kaksitoista tervettä hyökkääjää. Tässä vaiheessa kautta on huolehdittava siitä, että tarjolla on riittävä määrä tarpeeksi laadukkaita pelaajia, hyökkääjää viime kaudella Tapparassa valmentanut Lukko-luotsi Risto Dufva vastaa.

Lukon kärkihyökkääjistä Lauri Tukonen on kärsinyt loukkaantumisista ja Jussi Pesosen kausi saattaa olla ohi. Vahvalle laitahyökkääjälle, joka pystyy tekemään maaleja, on siis kovasti tilausta.

Turussa syntynyt Ahtola on Kiekko-67:n kasvatti. Hän pelasi TPS:n B- ja A-junnuissa, mutta liigaura urkeni Helsingissä. Kolmas kausi HIFK:ssa oli loistava: Ahtola teki 23 maalia. Tuon huippusesongin 2009-2010 jälkeen Ahtola ei ole samaan yltänyt. 

Tällä kaudella Tapparassa Ahtolan pistesaalis on 6+3. Suomen A-maajoukkueen pelipaidan hän on pukenut päälleen viisi kertaa.