Miljoonan konserniavustus nosti Lukon liiketoiminnan tuloksen plussalle

Keväällä 2017 Lukon kausi päättyi runkosarjaan. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman Lukko Oy:n liiketoiminnan tulos kalenterivuonna 2017 näyttää lukemaa –965 000 euroa. Käytännössä Lukko kuitenkin teki voittoa.

Luvusta puuttuu tilinpäätökseen kirjattu konserniavustus, joka viime vuonna oli tasan miljoona euroa.

Konserniavustus nosti Lukon tuloksen 35 000 euroa plussan puolelle. Lukemasta vähennetään verot, joten lopullinen tulos on 22 000 euroa.

– Viime vuonna ei pudotuspelejä pelattu, joten tuohon oli tyytyminen. Aina pyritään tietysti parempaan, mutta tuohon ollaan myös tyytyväisiä, Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala painottaa.

Lukon liiketoiminnan tulos parani 26 prosenttia, sillä kalenterivuonna 2016 tappiolukema ennen konserniavustusta oli 1,31 miljoonaa euroa.

Lukon liikevaihto puolestaan putosi viidellä prosentilla. Tuoreimmassa tilinpäätöksessä se oli 7,243 miljoonaa euroa.

– Se johtuu pelaamattomista playoff-otteluista. Yritys- ja yhteistyökumppanien sopimukset ovat samalla tasolla, kuten oikeastaan kaikki muukin, Rajala kertoo.

Lukon liikevaihdon huippu osuu vuoteen 2014. Tuolloin raumalaisessa jääkiekossa rymisteltiin välieriin ja kotona pelattuun pronssiotteluun saakka 8,558 miljoonan euron liikevaihdolla.

Lukko myös voitti SaiPaa vastaan pelaamansa pronssipelin.

– Silloin pelattiin kahdeksan playoff-kotipeliä. Raumalla yhden pleijaripelin arvo on 100 000–150 000 euroa, Rajala huomauttaa.

Keväällä 2017 Lukon kausi loppui runkosarjaan. Tänäkään keväänä ei pudotuspelimaratonia nähty, sillä Ässät laittoi raumalaiset kesälomille suoraan kahdessa pelissä.

– Mun mielestäni Lukon toiminta menee nyt hyvin eteenpäin. Olemme saaneet käynnistettyä uusia liiketoimintamuotoja, ja ne ovat lähteneet hyvin liikkeelle, Rajala sanoo.

– Halliin tehdään tänä kesänä tietyt remontit, ja remontit jatkuvat seuraavana kesänä. Hallin kehitys menee oikeaan suuntaan.

Lukko on uudistanut myös organisaatiotaan. Torstaina seura kertoo julkisuuteen uuden urheilustrategiansa, joka on laadittu kesällä työssään täysipainoisesti aloittavan urheilujohtajan Kalle Sahlstedtin johdolla.

– Mun mielestäni näyttää hyvältä, Rajala toteaa.

Juttua muokattu 24.5. kello 10.07. Poistettu virheellisesti kirjoitettu ensimmäinen kappale.