Mister Lukkovartti otti murskavoiton

Taneli Santamäki työskentelee Rauma TV:ssä ja hänet näkee muun muassa ohjelmassa Lukkovartti (Lukko15). Nuorimies kameroineen onkin tuttu näky hallilla.

– Muutama tunti ennen peliä mennään Tuotantoyhtiö Traaman porukan kanssa hallille. Pohdiskelen siinä pelin yleiskuvaa ja sitä, keitä pelaajia ehkä enemmän seurataan. Itse peli menee kovalla vauhdilla ja sen jälkeen tehdään sitten haastattelut, kertoo Santamäki.

– Seuraavaksi toimistolle editoimaan jutut ja laittamaan juonnot ja grafiikat paikoilleen. Valmis ohjelma tulee ulos ensimmäisen kerran jo 00.45.

Taneli pörrää pienen kameran kanssa myös pelin aikana pitkin hallia.

– Kuvaan sivuhommana kuvaa, joka menee mediakuutiolle.

Mediakuutiosta on porua riittänyt tällä kaudella, Santamäki ei ota asiaan sen kummemmin kantaa.

– Me teemme niin kuin tilaaja, eli Rauman Lukko, haluaa. Mutta tietääkseni hidastuksia on viime kautta enemmän ja mainokset ovat lyhentyneet, Santamäki toteaa.

Yleistyöntekijä

Jääkiekon lisäksi Taneli Santamäki tekee paikallistelevisiossa muutenkin toimittajan hommia.

– Olen sellainen yleistyöntekijä. Monet uutiset ovat käsialaani. Sitten teen esimerkiksi erilaisia tapahtumataltiointeja.

Santamäkeä on nähty myös harrastajateatteriporukoissa.

– Kyllä se varmaan auttaa näissäkin hommissa. On oppinut ainakin sosiaalisuutta.

Raumalaisilta kanavilta ponnistettu joskus myös kirkkaampiin valoihin ja isompiin ympyröihin. Mitä siitä mietit?

– Kai se on siitä kiinni, milloin aika on oikea. En sulje mitään pois, jos tilaisuus tulisi, mutta olen tyytyväinen nytkin. Sinänsä ei ole mitään pyrkimystä pois. Mutta se olisi hienoa, jos meidän tuottamia juttuja menisi laajemmallekin.

Rauma TV on Santamäen mukaan näkyvä media.

– En näe mitään syytä, miksi se ei kannattaisi. Se on satakuntalainen paikallistelevisio ja esimerkiksi iso osa mainostajista on porilaisia. Ohjelmat näkyvät kaikki myös netissä. Meillä on yhteistyökuvioitakin laajalle alueelle.

Play off

Mennään takaisin Lukkoon. Miten käy tällä kaudella?

– Sanoin jo ennen kauden alkua, että Risto Dufva vie mitaleille. En vieläkään lyttää sitä. Play offiin mennään, kunhan vaan kestetään tärkeiden pelien paine, analysoi Santamäki.

– Kyllä tässä kaikki mahdollisuudet ovat ja jokainen joukkue tässä sarjassa on voitettavissa.

Turpaan tuli!

Pöytälätkäkamppailussa vieras oli toimittajaa vastaan musertavan ylivoimainen. Kymmenessä minuutissa Taneli Santamäki latoi seitsemän maalia, kun toimittaja sai kuparisen rikki vasta kymmenen sekuntia ennen loppua.

Selittelyille ei jäänyt sijaa.