Miten käy, kun Petmanin veljekset ja Vili Laitinen lähtevät suunnistamaan?

Lukon kolmikko Ville Petman, Mikko Petman ja Vili Laitinen lähtee etsimään rasteja Vanhan Rauman kaduilta.

Rauman Lukon liigajoukkueen Vili Laitinen, Mikko Petman ja Ville Petman pääsevät viikonvaihteessa testaamaan, miten kartta ja kompassi pysyvät käsissä. Kolmikko osallistuu Vanha Rauma Sprinttiin sunnuntaina 19. toukokuuta.

Nuorten jääkiekkoilijoiden kokemukset suunnistuksesta ovat vähäiset. Edellisen kerran he tunnustavat suunnistaneensa peruskoulussa.

– No sen muistan, että yllättävän hyvin meni, ei se nyt niin vaikeata ollut, Mikko Petman toteaa tiedotteessa.

Koulussa suunnistettiin metsässä, sunnuntaina mennään Vanhan Rauman kaduilla. Mitä odotuksia pelaajilla on urbaanista kaupunkisprintistä?

– Kaupunkisuunnistus ei ole kyllä yhtään tuttua. Toivotaan, että perille päästään ja kaikilta rasteilta löytyy merkintä, Vili Laitinen naurahtaa.

– Olen nähnyt joskus televisiosta sprinttisuunnistusta, mutta ei ole henkilökohtaisia kokemuksia siitä. En kyllä tiedä, millä tavalla siellä pitäisi juosta, Mikko Petman sanoo.

Pelaajat lähtevät sunnuntaina suunnistamaan Vanha Rauma Sprintin pidempää, noin 3,9 kilometrin mittaista rataa. Heitä kiinnostaa, kuinka kauan sellaisella menee aikaa. Haastattelija vastaa, että maailman huipuilla ehkä noin 14 minuuttia.

– No meillä menee sitten 12, Ville Petman velmuilee.

Vanha Rauma Sprintissä kaikille kokemattomille suunnistajille pienen ohjeistuksen antaa huippusuunnistaja, Rasti-Lukkoakin edustanut Marika Teini. Onko nimi tuttu jääkiekkoilijoille?

– Eikö hän ole SM-kisoissa ainakin käynyt, arvelee Ville Petman.

On toki, ja voittihan Marika Teini muun muassa Euroopan mestaruuden keskimatkalla noin vuosi sitten, ja kolme MM-mitaliakin löytyy.

Teinin ennakkovinkki Raumalla asuville Lukko-pelaajille ja muillekin raumalaisille saattaa hieman höllentää paineita – tai mahdollisesti lisätä:

– Vanhassa Raumassa suunnistustaidon puutetta voi vähän paikata hyvällä paikallistuntemuksella, ainakin jos vauhti pysyy maltillisena, Marika Teini ohjeistaa.