Miten pohjalaisesta tuli Lukko-fani?

Rami Udelius on mies Pohjanmaalta, Vähäkyrön Tervajoelta. Ei siis ehkä ihan ensimmäiseksi tulisi mieleen, että mies kannattaa SM-liigassa Rauman Lukkoa. On jo kannattanut 90-luvun puolivälistä asti.

– Silloin yläasteella kaikki kannattivat joko Jokereita tai Tepsiä. Kumpikaan niistä ei maistunut minulle, joten aloin kannattamaan Lukkoa. Lukolla olikin silloin hyvä joukkue, Udelius kertoo.

– Sillä tiellä ollaan edelleen. Kun aika antaa myöden, käyn katsomassa Lukon pelejä myös paikan päällä. Ainakin sellaiset pari peliä kaudessa.

Torstaina Rami oli Äijänsuolla kolmen kaverinsa kanssa peliä katsomassa. Kaverit liputtavat Oulun Kärppien puolesta. Lukko vei jännän matsin 3-2.

– Ihan hyvässä hengessä ajeltiin kotia kohti. Kotona oltiin siinä puoli yhden aikaan yöllä. Saatiin monivetokin vielä kiinni, Udelius hehkuttaa.

– Pari ensimmäistä erää sellaista kinkunsulattelua, mutta kolmas erä oli jo hyvää kiekkoa. Lukko oli parempi, analysoi Udelius.

Paita 55

Lukon etäfani oli pukeutunut Rauman-reissua varten vanhaan Jarkko Varvion pelipaitaan.

– Ostin sen silloin joskus 1995 tai 1996. Varvio oli silloin kuuma nimi. Sitä en enää muista, paljonko paita maksoi, Udeliuksen Rami sanoo.

Onko Lukko-fani saanut siellä Pohjanmaan lakeuksilla outoja katseita osakseen?

– Onhan tämä herättänyt kummastusta. Toista samanlaista ei ole tullut vielä vastaan, vaikka kuulemma Pohjanmaalla on muitakin Lukon kannattajia.

Pohjanmaalta kun on, Rami Udelius on itse pelannut pesäpalloa, aina ykkössarjaa myöten.

Et kuitenkaan naisten pesäpallossa kannata Rauman Lukkoa?

– En seuraa heidän otteitaan, myöntää Udelius.

Usko ei horju

SM-liigassa ei Lukon peli ole ollut odotetunlaista.

– Jos alkukauden kuudesta peräkkäisestä tappiosta oltaisiin voitettu puolet, niin oltaisiin ihan eri sijoilla. Nyt joudumme kantamaan sitä taakkaa. Mutta usko ei horju, sieltä vielä noustaan!

Raumalaisillekin Rami Udeliuksella on terveisiä.

– Olkaa ylpeitä joukkueestanne! Teillä on hienoa porukkaa siellä. Tulen vielä keväällä käymään uudelleen Raumalla.