MM-kisat kauden huipennus

Jääkiekon MM-kisoissa on mukana iso joukko toimittajia raportoimassa tapahtumista. Kiekkoareenan Marko Leppänen on yksi heistä. ”Move” kirjoittaa päivittäin kisatapahtumista Länsi-Suomeen sekä tekee raportit Radio Ramonaan.

Monet MM-kisat, olympialaiset sekä NHL:n mediasirkuksen kokenut toimittaja arvioi, että toiset peräkkäiset kotikisat ei saa nyt suurta hurmosta aikaan.

– Heh, hurmio on aika vahva sana. Kisafiilis on selkeästi kyllä piristynyt tällä viikolla kun ratkaisupelit lähestyvät. Hallin ympäristössä on mukavaa kuhinaa ja pelien taso paranee kun panokset kasvavat. Viimevuotinen hurmos oli tietysti 2011 mestaruuden jälkeen korkealla. Nytkin Venäjä-ottelun voiton jälkeen meininki parani selvästi.

Arvokisat vaativat aina ison organisaation ja mittavat järjestelyt.

– Kyllä täällä kaikki toimii, porukkaa eli toimittajia on paikalla varmaan saman verran kuin vuosi sitten. Jos jotain negatiivista hakee niin viimeksi kisoissa nettiyhteydet olivat ilmaiset, nyt ilmeisesti Kummolan Kale on lyönyt niihin sadanviidenkympin hintalapun päälle! Kai piruuttaan viime kisojen lippuhärdellin tiimoilta, naureskelee Leppänen.

Granlund järjesti liikettä mediaan

Suomen maajoukkueeeseen kesken kisojen liittynyt hyökkääjä Mikael Granlund järjesti vipinää myös toimittajiin. ”Mikkelle” oli myös järjestetty oma pukukoppi jotta kaikki toimittajat pääsivät kyselemään uuden vahvistuksen fiiliksiä.

Granlund ja muut pelaajat ovat mielenkiinnon kohteena. Yksi erityisen spekulaation kohde on tietysti raumalainen maalivahti

Antti Raanta

. Onko uusia huhuja tuoreen Suomen mestarin tulevaisuudesta?

– Kyllähän Anan tuleva pelipaikka on täällä ollut kovasti tapetilla. Tietojen mukaan 5-6 NHL-seuraa on kiinnostuneita hänestä. Sinänsä fiksu veto jättää, ainakin tässä vaiheessa, KHL väliin ja suunnata länteen.

– NHL-seurat antavat pelaajan olla rauhassa kisojen ajan. Taustalla agentit tekevät omaa työtään ja varmasti hyvät pelit täällä ovat yhä parempi käyntikortti eteenpäin. Olisihan se hienoa jos saataisiin taalajäille raumalaisen kiekkokoulun kasvatti jälleen!

Toimittajan veikkaus, miten Suomi pärjää kisoissa?

– Alkusarjan ekat pelit olivat nihkeitä mutta Venäjä-peli käänsi kelkan, joukkueesta tuli yhtenäinen. Resepti on kuin Lukolla, loistava ykkösmaalivahti ja luunkova ykköskenttä. Sillä voidaan mennä jo pitkälle.

– En välttämättä nyt usko ihan mestaruusjuhliin mutta neljän joukkoon Suomi voi hyvin kammeta, toteaa tuhansia kiekko-otteluita ammatissaan kolunnut Marko Leppänen.