Murskavoittokaan ei vienyt Engrenin Atlantia pudotuspeleihin

Päätöskierroksen murskavoittokaan ei lopulta riittänyt pudotuspelipaikkaan raumalaismaalivahti Atte Engrenin edustamalle Atlant Mytishtshille. Atlant kukisti tiistaina Dinamo Riikan kotikaukalossaan lukemin 7-2, mutta jäi viimeisenä joukkueena rannalle KHL:n läntisen konferenssin pudotuspeleistä.

Atlant olisi noussut viimeiselle pudotuspelipaikalle, jos HK Sotshi olisi jäänyt pisteittä Lada Togliattia vastaan. Sotshi voitti kuitenkin lukemin 3-1. KHL:ssä ei pelata tänä vuonna pudotuspeleistä ulos jääneiden joukkueiden Toivon Cupia, joten Atlantin kausi päättyi.

Viimeiseen kierrokseen saakka taistelu pudotuspelipaikasta oli Atlantilta lopulta kaikkien vaikeuksien jälkeen hieno suoritus. Talousvaikeuksista kärsivä seura joutui luopumaan kesken kauden useista avainpelaajistaan. Engren oli yksi harvoista, joka sai jäädä. Atlantin ykkösveskari urakoi kauden aikana 56 mahdollista 60 ottelusta. Atlantin 27 voitosta hän torjui 22. Raumalaisen koko kauden torjuntaprosentiksi muodostui 91,5.

Engrenin Twitterissä jakamasta kuvasta päätellen myös Atlantin fanit ovat olleet tyytyväisiä maalivahtiinsa.

- Kiitos Atlantin faneille syntymäpäiväyllätyksestä, Engren kirjoitti 27-vuotispäivänään 19. helmikuuta.

Atlantin tulevaisuus on hämärän peitossa. Venäläismediassa huhuiltiin seuran konkurssista jo joulukuussa. Engren myönsikin joulukuun maajoukkueturnauksen yhteydessä, että pelaajat eivät olet saaneet palkkoja kuukausiin. Muun muassa Iltalehti on uutisoinut, että Atlant ei jatka KHL:ssä ensi kaudella. Engren ei tiennyt tulevaisuudestaan vielä viime viikolla.

– Ei ole mitään sen suurempia (suunnitelmia) vielä. Katotaan tää kausi nyt loppuun ja mitä tapahtuu. Eihän sitä edes vielä tiedä montako joukkuetta pelaa ensi vuonna. Toivottavasti pysytään kuitenkin tässä liigassa, Engren totesi Jokereille kärsityn tappion jälkeen.

Kuluneen kauden näytöillä Engrenille luulisi löytyvän ottajia. Hän pääsee mahdollisesti antamaan lisänäyttöjä vielä kevään MM-kisoissa, sillä raumalainen on ollut Leijonien luottovahti kauden maajoukkueturnauksissa. Engrenin osakkeita ei ainakaan huononna se, että Leijonien maalivahtivalmentaja Ari Moisanen on kotoisin samasta kaupungista.