MuSa vahvisti: Pallo-Iirot menettää parhaan maalintekijänsä Poriin - "Tavoite on pelata uran paras kausi"

Juuso Aalto kamppailee tulevalla kaudella pallosta Ykkösen kentillä ja Musan Salaman paidassa. Kuva: Juha Sinisalo

Jalkapallon Ykkösessä pelaava Musan Salama vahvisti keskiviikkona tehneensä ensi kauden kattavan sopimuksen raumalaisen Juuso Aallon kanssa. 

Aalto, 29, siirtyy sarjaporrasta ylöspäin Poriin Kakkosessa pelaavasta Rauman Pallo-Iiroista. Länsi-Suomi kertoi siirrosta jo joulukuussa

Keskikentän hyökkäävässä roolissa viihtyvä Aalto pelasi kauden 2019 Kakkosessa Iirojen paidassa 15 ottelussa ja oli viidella maalilla nousijajoukkueen tehokkain maalintekijä.

Aalto on aikaisemmin urallaan pelannut Ykköstä yli sata ottelua porilaisen FC PoPan, seinäjokelaisen SJK:n, joensuulaisen Jippon ja tammisaarelaisen EIF:n riveissä.

- Juuso ilmoittautui oma-aloitteisesti syksyllä tryoutille, esiintyi siellä todella terveellä asenteella ja vakuutti näin valmennuksen. Juuso tuo joukkueeseen kokemusta, vaarallisuutta hyökkäykseen ja varmasti lisää kiinnostusta MuSaan myös Rauman suunnalla, MuSan toiminnanjohtaja Kari Löytökorpi toteaa seuran nettisivuilla.

Aalto on jo ollut mukana MuSan harjoituksissa.

- Hieno homma, että saatiin sopimus tehtyä. Kopissa on paljon tuttuja jätkiä ja kaupunki on myös jo ennestään tuttu, niin oli helppo hypätä mukaan, Aalto sanoi MuSan nettisivuilla.

Porilaisseura oli viime kaudella Ykkösen yllättäjä ja sijoittui nousijajoukkueena viidenneksi.

- Tavoite on ottaa iso rooli kentällä ja pelata uran paras kausi. Paljon mielenkiintosia joukkueita mukana tänä vuonna, niin todella odottavat fiilikset kaudesta, Aalto linjasi. 

Toistaiseksi tuloksellisesti parhaalla kaudellaan EIF:ssä raumalainen teki kolme maalia ja antoi kymmenkunta maalisyöttöä.

Englantilaisen Scott Greenin komennossa jatkava Pallo-Iirot on toistaiseksi tiedottanut kuudesta edustusjoukkueen pelaajasopimuksesta maalivahtien Henri Saarisen ja Miko Lainion sekä kenttäpelaajista Otto Schultzin, Topias Silvennoisen, Matias Majapuron ja Miska Rantamäen kanssa.

Lisäksi kilpailupäällikkö Juho Suoramaa vahvisti joulukuussa Länsi-Suomelle jatkosopimukset Juho Torkkelin ja Aake Rapalan sekä Euran Pallossa ja Iirojen junioreissa viime kaudella pelanneen Marcus Waldenin kanssa.

Pallo-Iirot aloittaa pallolliset joukkueharjoitukset myöhemmin tammikuussa, kun Green palaa loppuviikosta kotimaastaan Raumalle. Suoramaa kertoi, että joukkue ei osallistu tammi-helmikuussa pelattavaan Kakkosen Cupiin. 

Juttua muokattu 8.1.2020 kello 16.49. Lisätty, että Marcus Walden pelasi myös Euran Pallossa.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Juuso Aalto jatkaa Pallo-Iirojen paidassa - "Kyllähän sitä aina johonkin Real Madridiin haluaisi mennä"

Vain tilaajille Juuso Aalto ratkaisi maaleillaan Satakunnan paikallistaiston Pallo-Iiroille: "Olisin voinut olla toisenkin 90 minuuttia siellä kentällä"

Vain tilaajille Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkue uudistuu rajusti ja pelaajia siirtyy Poriin – miksi vaihtuvuus on nyt niin suuri, kilpailupäällikkö Juho Suoramaa?