”Myös Rauma saa osan MM-kisojen voittopotista”

Helsingissä viime keväänä pelattujen jääkiekon MM-kisojen pääsihteerinä toiminut

Mika Sulin

vakuuttaa, että myös Rauma saa osansa kisojen komeasta voittopotista. Sulinin mukaan kisojen tuotto, yhteensä 8,2 miljoonaa euroa, käytetään sataprosenttisesti lasten ja nuorten jääkiekon tukemiseen.

– Sillä summalla turvataan suomikiekon taloudelliset resurssit seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi. MM-kisojen voitto on perusta, jonka avulla me pysymme vastakin maailman huipulla, Sulin tiivistää.

Sulinin mukaan tärkeimmät tukikohteet ovat lasten ja nuorten valmennuksen tehostaminen seuratasolla, nuorisotyön erillistuet ja toimintarakenteiden kehittäminen.

– Erityispainopiste seuratasolla on päätoimisten taitovalmentajien palkkaaminen E- ja D-juniorien ikäluokkiin. Jääkiekkoliitto osallistuu noin 25 valmentajan palkkaukseen ja koulutukseen, Sulin kertoo.

Aiempien MM-kisojen tuottoa on käytetty muun muassa seurojen valmennuspäälliköiden palkkaukseen.


Kippiäkonttinen legenda Raumalta

Mika Sulin on itse varttunut ympäristössä, jossa jääkiekko oli osa jokapäiväistä elämää. Hänen isänsä

Hilpas Sulin

on pitkän linjan jääkiekkovaikuttaja ja valmentaja, joka ohjasi poikaansa aikanaan Hämeenlinnan Pallokerhon divarijoukkueessa. Tuolta ajalta poika-Sulin muistaa yhtymäkohdan raumalaiseen jääkiekkoiluun.

– Olen saanut kokea myös SM-liigan tunnelmaa Jokereissa, mutta urani ehdoton huippuhetki oli siltikin

Jouni Rinteen

tulo HPK:n pukukoppiin. Faija pisti legendan minun viereeni istumaan ja sanoi vielä, että pelaat sitten sentterinä Joukin ketjussa, Sulin muistaa.

– Heti ensimmäiseksi Joukki sanoi, että konti ova kippiä tai jotain siihen suuntaan. En ymmärtänyt sanaakaan, hän naurahtaa.

Pelissä ohjeet olivat onneksi jo ymmärrettävämmät.

– Joukki sanoi, mihin sijoittua, niin aina kilahtaa. Ja kilahti kanssa. Uskomaton kaveri, jolla olisi varmasti ollut käyttöä myös NHL-jäillä. Yksi kautta aikojen parhaista suomalaispelaajista. Parasta Jouni Rinteessä oli se, että hän jakoi osaamistaan myös meille nuorille, otti meidät mukaan. Kysymys oli tavallaan samasta asiasta, mitä Jääkiekkoliitto tekee nyt jakaessaan MM-kisojen voiton seuroihin, Sulin vertaa.