Naapurikuntien fanit bussilla peleihin

Raumalainen Lukko-fani Jani Toivonen ehti ehdottaa Rauman Lukolle jo pariinkin otteeseen, että seura voisi järjestää Rauman ulkopuolisille Lukon kannattajille bussikyydin Äijänsuolle liigapeleihin. Tuo ehdotus ei silloin ottanut tuulta alleen. Myöskään Lukkofanit ry ei ottanut moista hommaa kontolleen. Niinpä Jani päätti itse kokeilla, miten tuo homma onnistuisi. Apuna hänellä on ollut Mikko Ruusu ja elämänkumppani

Terhi Pelkiö

.

– Ei tästä mitään voittoa haeta, mutta jos nyt kulut saisi peittoon, pohtii Jani.

– Se vaatisi kyllä hyvän määrän faneja kumpaisenkin pelin busseihin. Kiinnostusta on kyllä jo ilmennyt. Nyt on jo Lukkokin ilmaissut asian suhteen tyytyväisyytensä ja esimerkiksi mediakuutiolle saatiin mainos.

Nuo pelit ovat helmikuun 1. päivän Lukko-TPS ja maaliskuun 8. päivän Lukko-Ässät. Toinen bussireitti kulkee Säkylän jäähallin, Euran linja-autoaseman ja Lapin TB-huoltamon kautta Raumalle. Toisen auton reitti on taas Uusikaupungin linja-autoasema-Laitilan Shell-Ihoden Neste.

– Kaikki kyydit lähtevät ensimmäisestä paikasta kello 16.45 ja perillä ollaan noin tunti sen jälkeen. Paluumatka alkaa noin vartti pelin jälkeen ja kyydistä on mahdollisuus jäädä pois matkan varrelta, kertoo Toivonen.

Kyyti maksaa Uudestakaupungista, Laitilasta, Säkylästä ja Eurasta kympin ja Ihodesta sekä Lapista vitosen.

– Hintaan ei siis sisälly ottelulippua, vaan sen hoitaa jokainen itse, Toivonen huomauttaa.

Ehkä jatkoakin

Mikäli ensimmäinen bussikokeilu onnistuu hyvin, on Toivosen mukaan luvassa jatkoakin.

– Voisi esimerkiksi harkita vieraspelibusseja 1.3. TPS-Lukko -peliin. Katsotaan nyt tuo helmikuun homma ensin ja mietitään sitten paremmin.

Nyt suunniteltuihin bussikyyteihin ei ole mitään ikärajaa.

– Toivottavasti saammekin naapurikuntien innokkaita junioreita mukaan reissuun, Toivonen sanoo.

– Yleensäkin voi heittää, että miksi lähteä peliin omalla autolla, kun nyt pääsee mukavasti bussilla, eikä tarvitse murehtia parkkipaikoista?

Säkylästä lähtevistä pelikuljetuksista vastaa Liikenne Jarmo Kyllönen Oy ja Uudestakaupungista starttaavista Liikenne Salminen Oy.

Ilmoittautumiset tekstiviestillä Lukko-TPS -peliin 26.1. mennessä, puhelin 044 597 5251. Paluuviestissä tulee vahvistus ja maksuohjeet. Ilmoittautumisen yhteydessä on mainittava, mistä tulee kyytiin. Lukko-Ässät -otteluun ilmoittautumiset samalla tavalla 2.3. mennessä.