Nähty hallinmäellä

Kurtis McLean.​
Kurtis McLean.​

Yksi jääkiekkoilun hauskimmasta oheisasioista on niin sanottu ”Nähty hallinmäellä” -spekulointi. Joku kertoo torilla nähneensä Äijänsuolla Kurtis McLeanin oloisen miehen ja kaupungin laajuinen huhumylly on valmis. Nykyään levitykseen ei tarvita enää edes toria, vaan some hoitaa asian huomattavasti tehokkaammin.

Tänä syksynä some, tuo kolmannen vuosituhannen savumerkki, kertoi McLeanin tulleen bongatuksi Pizzeria Rivierassa kovasti Risto Dufvan oloisen miehen kanssa. Tähän huhuun vastasi itse Dufva kertomalla sanomalehdessä, että oli pizzastanut poikansa kera. Sitä tarina ei kerro, näyttääkö Dufvan poika kenties oikeasti McLeanilta. Varmasti näyttää, jos joku niin haluaa nähdä. Minustakin esimerkiksi Johanna Tukiainen näyttää Vesa-Matti Loirilta ja päinvastoin.

Takavuosina hallinmäen huhuista huolehti tehokkaasti ”Halla” eli legendaarinen hallimies Teuvo Hallasalo. Jos ”Halla” näki Äijänsuolla esimerkiksi Mika Niemisen, niin Nieminen todennäköisesti myös pelasi seuraavalla kaudella Lukossa. Ja ”Hallalla” oli tiedon lisäksi myös tunnetusti tarkka katse. Se oli puhe, joka joskus kangerteli.

Huhutaan, että ”Halla” olisi sittemmin valloittanut myös sähköisen median nimimerkillä ”Lakaisija”. Asiayhteyteen nimimerkki istuisi kuin pissankeltainen väri Poppa Joen kylkeen.

Kurtis McLean ei ole suinkaan ainoa pelimies, jonka on huhuttu tulevan kuluvan liigakauden Lukkoa vahvistamaan. Huhuista viimeisimmän mukaan Lukkoon olisi tulossa Jari Viuhkola. Hallilla tai Rivierassa miestä ei ole vielä nähty, mutta lähdettä pidetään varmana. Niinkin saattaa kuitenkin käydä, että Viuhkola on nähty jossain muuallakin. McLeankin nimittäin nähtiin myös Zagrebin hallinnurkilla.

Jääkiekkoilun niin sanotut varmat lähteet ovat ikävä kyllä yhtä kuin hevosmiesten tietotoimisto. Matti Virmasen sanoja suoraan siteeraten voisi jopa sanoa, että ”Näillä mennään”. Niin sanoi muutama päivä sitten Jokerien toimitusjohtaja Jukka Kohonenkin Jere Karalahdesta. Ja seuraavana päivänä Jere sitten lähti.

Jotenkin vain tulevat mieleen muutamat Timo Rajalan kommentit muutamissakin vastaavissa tilanteissa. Niin se lähti Vehasen Petrikin aikanaan, vaikka toisin vakuutettiin.

Pistetään nyt tältäkin suunnalta yksi huhu liikkeelle. Olen nimittäin nähnyt Mike Siklenkan Äijänsuolla. Ainakin unessa olen. Toivoisin näkeväni oikeastikin. Tai ainakin jonkun muun vastaavan. Miten olisi esimerkiksi Hal Gill?