Näin Lukko spurttasi Ässien ohi - katso maalit ja lehdistötilaisuus

Lukko nappasi tiistain Satakunnan derbyssä maukkaan 4-2-voiton Ässistä Porissa. Raumalaiset tulittivat toiseen erään neljä maalia. Toni Koivisto, Olavi Vauhkonen ja Janne Lahti nostivat vain tarvitsivat vain minuutin ja 32 sekuntia, kun he nostivat maaleillaan Lukon 1-2-tappioasemasta 3-2-johtoon.

Lukon päävalmentaja Risto Dufva ihmetteli lehdistötilaisuudessa, mistä hänen joukkueensa vaisu startti johtui. Ässät vei avauserän 2-0.

- Tietenkin oli kotijoukkueen hyvä avaus ja ottelun alku, mutta kyllä me siinä oltiin liian sivustakatsojia. Tuossa erätauolla puhuttiinkin siitä, että ne jotka tulee katsomaan, ostaa lipun, Dufva totesi.

Sen sijaan hän oli tyytyväinen toisen erän suorittamiseen ja tapaan, jolla Lukko pystyi kolmannessa erässä pitämään Ässät pois hyviltä maalipaikoilta.

Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallion mielestä joukkueen avainpelaajat eivät suorita riittävän korkealla tasolla. 

- Jos ajatellaan kokonaisuutta, että meidän neljäs ketju Kärki-Huovinen-Alhgren tuottaa enemmän mahdollisuuksia kuin meidän ykkösketju Niemi-Elo-Hedden, niin se kertoo aika paljon todellisuudesta, Rautakallio sanoi.