Näin Winnipeg Jetsin päävalmentaja ja Ilta-Sanomien tavoittama Ville Heinola itse kommentoivat lainasiirtoa Lukkoon: "Lukko on hänelle todellakin paras paikka"

Ville Heinola palaa Rauman maisemiin. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Winnipeg Jets päätyi perjantai-iltana lähettämään superlupauksensa Ville Heinolan loppukaudeksi lainalle Rauman Lukkoon. 

Jetsin päävalmentaja Paul Maurice on nyt avannut syitä lainasiirron taustalla. Mauricen kommenteista kertoi mikroblogipalvelu Twitterissä Winnipegin Sunin toimittaja Scott Billeck.

– Ensinnäkin, me rakastamme tätä kaveria, Maurice sanoi.

Hän muistutti, että Jetsillä oli erikoinen vuosi pakistossa, kun tähtipuolustaja Dustin Byfuglien ei sopimuksestaan huolimatta ole ollut joukkueen mukana. Muun muassa Byfuglienin poissaolo avasi Heinolalle näyttöpaikan ja hän tarttui siihen esittämällä erinomaisia otteita harjoitusleirillä.

– Hän ansaitsi jäädä NHL:ään, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että hän on 18, ja NHL:ssä ei pelaa 18-vuotiaita puolustajia hyvästä syystä, koska heidän kehityksensä voi mennä pilalle, Maurice kommentoi.

Jets lähetti ennen lainasiirtoa Lukkoon Heinolan käymään myös farmiseurassaan Manitoba Moosessa.

Mauricen mukaan raskastekoisten hyökkääjien AHL ei välttämättä olisi ollut paras paikka Heinolan kehitykselle, koska Jets haluaa honkajokelaisen kehittyvän tietynlaiseksi puolustajaksi.

– Hän voi jatkaa kehityspolkuaan kiekonliikuttajaksi ja ylivoimapuolustajaksi kotonaan.

Lukko on nyt oikea
paikka Heinolalle

Mauricen mielestä Lukko on nyt Heinolalle oikea paikka.

– Olen todella tyytyväinen päätöksen suhteen. Se on hänelle todellakin paras paikka.

Päävalmentaja peräänkuuluttaa kärsivällisyyttä.

– Olen nähnyt 18-vuotiaita puolustajia, jotka ovat tulleet NHL:ään, tehneet maaleja ja näyttäneet hyvältä, ja sitten yhtäkkiä joulukuussa heitä viedään yhdellä yhtä vastaan, he menettävät itseluottamuksensa, eivätkä enää koske kiekkoon.

– Valmentajat saavat rahaa pelien voittamisesta, pienentävät nuorten puolustajien minuutteja ja yhtäkkiä kaikki mitä he ovat tehneet, on, että harjoitusleirillä loistanut nuori puolustaja on jättänyt joukkueen täydellisenä epäonnistujana, Maurice kertoo.

Maurice vakuutti, että Heinola lähti Winnipegistä hyvillä mielin.

– Hän tarvitsee positiivisia minuutteja positiivisessa ympäristössä. Olen todella tyytyväinen päätökseen (lainasopimus Lukkoon) ja enemmän kuin tyytyväinen, että varasimme hänet, Maurice sanoi.

AHL-komennus
oli pettymys

Ilta-Sanomien perjantai-iltana Winnipegin lentokentältä tavoittama Ville Heinola ei vaikuttanut olevan aivan onnesta soikeana, ettei NHL-ura vielä auennut, mutta toisaalta nuori puolustaja oli innoissaan paluusta Raumalle.

– Ei tuollaista päätöstä ihan päivässä tehdä. Pohdimme, mikä olisi paras ratkaisu, mutta molemmat osapuolet olivat sitä mieltä, että Suomeen paluu oli nyt paras vaihtoehto, Heinola kertoi.

Heinolan tilille jäi toistaiseksi kahdeksan NHL-ottelua tehosaldolla 1+4=5, +3. Maurice istutti lupaustaan muutamissa otteluissa katsomossa.

– En halua ottaa kantaa peluutukseen, mutta oli hienoa nähdä, että pystyin jo pelaamaan hyvin NHL:ssä. En usko, että tasosta jäi kiinni, etten saanut jatkaa siellä, Heinola kommentoi Ilta-Sanomille.

Hän myönsi pettyneensä, kun kuuli Jetsin ratkaisusta lähettää hänet AHL:n farmijoukkue Manitoba Mooseen.

– Tasollisesti ja taidollisesti AHL:ssä huomasi eron NHL:ään. Se oli kuitenkin kova sarja. Siellä oli jopa hivenen vaikeampi pelata kuin NHL:ssä, koska peli ei ollut niin systemaattista.

– Liigaa ja AHL:ää on vaikea verrata keskenään, koska peli on niin erilaista. Jotenkin katsoin asiaa siltä kantilta, että Suomen pelityyli sopii tällä hetkellä minulle kehityksen kannalta paremmin.

Kilpailu sopii,
valmiimpana takaisin

Heinola kertoi katsoneensa syksyn mittaan muutaman Lukon pelin ja seuranneensa tuloksia. Hän on tietoinen, että Lukolla on nyt kasassa yksi liigan kovimmista pakistoista.

– Hienoa, että on kilpailua, niin ei pääse helpolla, Heinola tuumasi.

Heinola uskoo, että loppukausi Lukossa on hyvä ponnahduslauta takaisin NHL-jäille.

– Tämä reissu antoi kuitenkin paljon uskoa, että pystyn tulevaisuudessa vakiinnuttamaan paikan NHL:stä. Ensi vuonna on varmasti paljon helpompi lähteä tänne, kun kaikki ei ole uutta ja on päässyt jo vähän sisään systeemeihin.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Lukko sai kirsikan kivikovan pakistokakkunsa päälle - Urheilujohtaja Sahlstedt: "Onhan Ville ihan älyttömän iso vahvistus"

Lukko saa supervahvistuksen NHL:stä - Ville Heinola palaa Raumalle

Winnipeg lähetti Ville Heinolan AHL:ään

Vain tilaajille Heinola lähtee farmiin, mutta mitään ei ole hakattu kiveen - "Voimme odottaa juuri niin kauan kuin haluamme odottaa"

Winnipeg Jets hankki puolustaja Sbisan Anaheimista - enteileekö siirto Ville Heinolan paluuta Raumalle?

Ville Heinola palaa pelaavaan kokoonpanoon NHL:ssä

Ville Heinola laukoi uransa ensimmäisen NHL-maalin – jääkö paluu Lukkoon raumalaisten haaveeksi?

Winnipeg Jets vahvistaa sensaation: 18-vuotias Ville Heinola murtautui parissa vuodessa B-nuorista NHL-kaukaloihin - agentilta aiemmin osuva kysymys: "Et sinäkään taida uskoa, että Ville pelaisi NHL:ssä?"

New York Rangers kertoi Lukolle loistouutisia: Tarmo Reunanen palaa Raumalle - Ville Heinolalle päävalmentaja povaa sen sijaan jo NHL-debyyttiä

Vain tilaajille Missä Ville Heinola ja Tarmo Reunanen pelaavat, jos paikka NHL:ssä ei aukea?