Näinhän se käy?

Olen tällä palstalla muutamaankin otteeseen marissut tuon hallin mediakuution käytöstä. Ilokseni olen havainnut, että näitä jorinoita on myös luettu ja ne ovat aiheuttaneet jopa keskustelua.

Eräskin Kaitsu (nimi keksitty), pysäytti meikäläisen kadulla ja kertoi, että heidän porukkansa oli pohtinut asia kahvipöydässä. Aivomyrskyn jälkeen he olivat päätyneet myös luovaan ja ennen kaikkea halpaan ratkaisuun. Lisäkustannuksiinhan Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala vetosi vastatessaan, miksi ei kuutiolle saada mitään tilastotapahtumia.

Kaitsun ja kumppaneiden mielestä homma kävisi niin, että kun kuutiolla pitäisi näyttää esimerkiksi maalintekijät ja maalinsyntyaika tai vaikkapa jäähy, niin kuulutukset kuuleva reipas kameramies raapustaa faktat paperille ja kuvaa kameralla lapun. Sen live-kuvan saa sitten ihan reaaliajassa heitettyä koko kansan nähtäville mediakuutiolle. Eikä maksa paljon!

Itse visioin asiaa vielä vähän pidemmälle, että homma luonaisi myös niin, että joku toimitsijapöydällä raaputtaa samanlaisen lappusen ja vilauttaa sitä tovin jäähyboksissa olevaan kameraan. Kuvaajille vaan radiopuhelimella tietoa, että nyt sen kameran kuvaa ruudulle.

Näppärää. Eikä olis varmaan missään muussa hallissa yhtä omaperäistä tapaa. Saa käyttää, muttei ole pakko!