Pallo-Iirojen pahin vastustaja TPS tyri nolosti kärkipaikkansa Kolmosessa – seuran sisällä joukkueesta toiseen vaihtanut kolumbialaiskärki oli pelikelvoton Turun derbyssä

TPS:n reservit juhlivat kauden avausmaaliaan Raumalla pelatussa ottelussa Pallo-Iiroja vastaan. Kolumbialaiskärki Eliecer Espinosa pelasi ottelussa 56 minuuttia. Kuva: Elmeri Elo/AOP

Lännen Kolmosen tasaista A-lohkoa viiden ottelun jälkeen johtanut Turun Palloseuran U23-joukkue töpeksi nolosti kärkipaikkansa sarjassa. TPS:n reservijoukkue otti keskiviikkona 21.7. paikalliskamppailussa kolmannen voittonsa FC Interin kakkosjoukkuetta vastaan, mutta 3–2-tulos kääntyi kabinetissa Interin voitoksi. 

TPS peluutti nimittäin ottelussa kolumbialaiskärki Eliecer Espinosaa, joka oli Palloliiton sääntöjen mukaan pelikelvoton. Espinosa pelasi 16.7. Ykkösen ottelussa TPS–KPV 11 minuuttia ja tuli puoliajalla vaihdosta kentälle myös 21.7. Kolmosen ottelussa Inter/2:sta vastaan.

Ottelujen väliin jää vain viisi päivää. Palloliiton kilpailumääräysten pykälän 15 mukaan ylemmältä sarjatasolta alemmas liikkuva pelaaja saa pelata alemmalla tasolla vasta kuudentena päivänä viimeisen ylemmällä tasolla pelatun ottelun jälkeen.

Palloliiton läntisen alueen kilpailuasiantuntija Ilkka Virtanen vahvisti Länsi-Suomelle jo aiemmin, että Espinosa oli näin pelikelvoton. Vielä haastatteluhetkellä Interin valitusta ei ollut kuulunut, mutta aikaa vastalauseen tekemiseen on kuitenkin seitsemän päivää kyseistä ottelusta.

Lopulta sellainen tulikin. TPS kertoi Twitter-tilillään torstaina 29.7., että joukkue on tuomittu häviämään ottelu Interille 0–3. 

– Me emme olisi saaneet peluuttaa edellisessä derbyssä Eliécer Espinosaa. Otan sen huolimattomuuden päävalmentajana omaan piikkiini. Inter protestoi asiasta ja se meni ihan ansaitusti läpi. Harmittaa tietysti joukkueen puolesta todella paljon. Olemme myös anteeksipyynnön velkaa yleisölle ja se anteeksipyyntö tulee nyt tässä, kun asia on virallinen, päävalmentaja Jon Daly pahoitteli. 

Espinosa, 25, on sikäli nimekäs vahvistus Kolmoseen, että hän teki kaudella 2019 TPS:lle Ykkösessä 18 maalia. Sen jälkeen verkko ei olekaan heilunut millään sarjatasolla. 

TPS oli ennakkoon yksi Pallo-Iirojen päävastustajia taistelussa Kolmosen lohkovoitosta. Joukkueet tasasivat kauden avauspelissä Raumalla pisteet lukemin 1–1. 

Juttua muokattu 29.7.2021 kello 22.00. Päivitetty tieto Interin vastalauseesta ja tuloksen kääntymisestä.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Vihdoin kalliolta hurraavan kannattajajoukon eteen: "Kyseessä on raumalaisen jalkapallon ja futarin spesiaalipeli"

Vain tilaajille Pallo-Iirot joutuu Pitsiyön spesiaaliin ilman parasta maalintekijäänsä – hyökkääjä loppukuun koronakaranteenissa: "Uskon, että paikalleni löytyy tekijä"

Vain tilaajille LS Liven ensimmäisessä jalkapallolähetyksessä oli teknisiä ongelmia – Pitsiyön spesiaali nyt katsottavissa selostettuna tallenteena

LIVE: Länsi-Suomi aloittaa livelähetykset Pallo-Iirojen kotiotteluista – ensimmäisenä striimataan Pitsiyön spesiaali