Naistähdet Korte ja Kuivisto jättävät yleisurheilun MM-kisat väliin – "Urheilu on joskus julmaa"

Aitajuoksija Annimari Korte joutui keskeyttämään juoksunsa Espoon GP-kilpailussa viikko sitten. Nyt Korte joutuu luopumaan MM-kisapaikan tavoittelusta. Kuva: Roni Rekomaa/Lehtikuva.

Pika-aituri Annimari Korte ei kilpaile heinäkuussa Yhdysvaltain Eugenessa järjestettävissä yleisurheilun MM-kisoissa. Korte vahvisti Instagram-tilillään, ettei hän enää tavoittele MM-paikkaa. Suomalaisjuoksija toivoo kuntoutuvansa elokuussa Münchenissä kisattaviin EM-kilpailuihin.

– Urheilu on joskus julmaa, kun koko vuoden tekee joka päivä kaikkensa, että voisi tehdä hyviä tuloksia, ja sitten juuri kisakauden alkaessa tulee vamma, joka estää tuloksenteon. Tuntuu, että koko vuoden työ menee hukkaan, 34-vuotias Korte kirjoitti.

– Vielä pahemmalta tuntuu nyt, kun vaativan leikkauksen ja puolen vuoden loistavasti onnistuneen kuntoutuksen jälkeen tulee uusi vamma juuri, kun treeneissä alkoi tulla ennätyksiä.

Vuonna 2019 Suomen ennätyksen 12,72 juossut Korte kertoi Ylelle tiistain Paavo Nurmen kisojen jälkeen, että hänen istuinkyhmynsä luu on turvonnut. Kortteen molemmat takareidet operoitiin viime vuonna Tokion olympialaisten jälkeen.

Myös keskimatkojen juoksija Sara Kuivisto jättää MM-kisat väliin. Poisjäänti johtuu terveyshuolista. Kuivisto on kamppaillut maaliskuusta lähtien sitkeän suolistoloisen kanssa. Lisäksi Kuivistoa ovat vaivanneet iho-ongelmat ja akillesjänteen kipeytyminen.

– Tässä tilanteessa Eugenen MM-kilpailut tulevat liian nopeasti. Ensimmäisen kovemman harjoituksen vaikeuksien jälkeen tein vasta kaksi viikkoa sitten, kertoo Kuivisto Urheiluliiton tiedotteessa.

– Se, että olisin ylipäätään kilpaillut kesällä MM- ja EM-kisoissa, olisi vaatinut, että kaiken olisi pitänyt mennä nappiin keväällä ja kesällä.

Kuivisto oli huimassa tuloskunnossa viime kesänä. Tokion olympialaisissa hän ylsi 800 ja 1500 metrillä yhteensä neljään Suomen ennätykseen Jatkossa Kuiviston katse on elokuussa käytävissä Münchenin EM-kilpailuissa.

Helsinki, STT