Naisten superpesiskausi käynnistyy kesäkuun puolivälissä, mutta Pesäkarhut saattaa jäädä pois

Pesäpallokausi pääsee vauhtiin. Kuva: Juha Sinisalo

Pesäpallokausi 2020 on pääsemässä vauhtiin kesäkuun toisella viikolla. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

Porin Pesäkarhut ei kuitenkaan välttämättä ole mukana.

Pesäpalloliitto ja naisten Superpesiksen seurat pitivät yhteiskokouksen etäyhteydellä keskiviikkona. Yhteinen tavoite on käynnistää sarja kesäkuussa. Ennen lopullisia päätöksiä otteluohjelmasta Pesäpalloliitossa odotetaan aluehallintovirastojen tarkempia ohjeistuksia ottelutapahtumien turvallisuuteen liittyen.

– Mikäli viranomaisohjeistukset eivät tuo yllättäviä muutoksia, naisten Superpesistä pelataan 12. kesäkuuta. Sarjajärjestelmistä tiedotetaan ensi viikolla, samoin ottelutapahtumiin liittyvistä erityisjärjestelyistä, kun olemme saaneet aluehallintovirastojen ohjeistukset, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari kertoo tiedotteessa.

– Kaikkiin kauden 2020 pesäpallosarjoihin osallistuminen on vapaaehtoista eikä yksikään joukkue putoa mistään sarjasta kilpailullisen sijoituksen perusteella. Nouseminen on sen sijaan mahdollista eli vahva kilpailullinen jännite säilyy, Huotari jatkaa.

Pesäkarhujen puheenjohtaja Vesa Saine kertoo, ettei seura ole vielä tehnyt lopullista päätöstään sarjaan osallistumisesta, vaan odottaa viranomaisten ohjeita. Tahtotila pelaamiselle ja sarjaan osallistumiseen on kova myös Porissa, mutta monilla yksityiskohdilla on valtava merkitys kokonaiskuvan ja lopullisen päätöksen teon kannalta.

– Tämä ei todellakaan ole mikään helppo asia mietittäväksi. Haluamme kuulla yksityiskohtia, ennen kuin päätämme osallistumisestamme, Saine toteaa ja jatkaa – Kaikilla seuroilla on varmasti sydämessä iso tahtotila pelata mutta se, onko pelaaminen turvallista, on ratkaiseva kysymys.

Mikäli viranomaisilta saatavat turvallisuusohjeet ovat riittävät, lähtee Pesäkarhutkin mukaan sarjaan.

Ykköspesiksessä sarjakausi käynnistyy juhannuksen jälkeisellä viikolla ja panoksena on nousu Superpesikseen. Miesten puolella mukana on alkavalla kaudella yhdeksän joukkuetta. Kauteen eivät lähde Laukaan Urheilijat, Ulvilan Pesä-Veikot ja Vähänkyrön Viesti. Miesten ja naisten Ykköspesiksen sarjajärjestelmät julkaistaan ensi viikolla.
 

Lisää aiheesta

Porissa harkitaan jopa Superpesiksestä vetäytymistä – puheenjohtaja MTV:lle "On se valtavan iso päätös, jonka kanssa tässä nyt painitaan"

Vain tilaajille Pallo-Iirot ja Fera odottavat lisätietoa ottelutapahtumien järjestämisestä – 500 hengen yleisöraja tulisi Raumalla usein vastaan

Vain tilaajille Feran puheenjohtaja tietää, että superpesiskausi ja hallituksen tuoreet linjaukset ovat hankala yhtälö”Vaikka olisi 50 katsojaakin, pelit tuottaisivat tappiota”