Näkyvyyttä veikkaamalla

Uusi Rauma lanseerasi vuonna 1996 aivan uudenlaisen markkinointikonseptin, Firmaliigan. Siinä lehden ilmoittaja-asiakkaat saavat näkyvyyttä veikkaamalla Lukon kotipelien tuloksia otteluilmoitusten yhteydessä.

Firmaliigalaiset ovat kokoontuneet noin kolmesti vuodessa. Yleensä kausi on alkanut reissulla. Ensimmäinen matka tehtiin Hämeenlinnaan. Sen jälkeen seminaarimatka on suuntautunut ulkomaille.

Reissuilla on katsottu jalkapalloa (mm. Hollanti-Bulgaria, Latvia-Skotlanti) ja viime vuosina jääkiekkoa, esimerkiksi MM-kisoja, Victoria Cupia ja EHT-turnauksia.

Kerran kävi niin, että matkakohteessa, Varsovassa, ei kerta kaikkiaan ollut mitään kunnollista urheilutapahtumaa. Firnaliiga pelasi futismatsin paikallisia ikämiehiä vastaan. Takkiin tuli, mutta kivaa oli.

Kausi päättyy aina palkintojenjakoon, usein Lukon viimeisen kotimatsin yhteydessä.

Matkan ja päättäjäisten välissä on tehty jotain muutakin kivaa. Firmaliigan mestaruuksia on ratkottu ainakin sporttivisoissa, keilailussa, pöytälätkässä, minigolfissa ja mölkynheitossa (Tonavan rantabulevardilla).

Yksi kiva idea lähti huulenheitosta. Muutama firmaliigalainen päivitteli Lukon matsin erä- ja tupakkatauolla maalinteon sietämätöntä vaikeutta. Kyllä minäkin tuosta olisin tehnyt…

UR pani veikkaajan vastaamaan puheistaan. Järjestettiin Firmaliigan rankkarikisa, jossa maalia vartioivat Lukon ammattimiehet Bruce Racine ja Petri Vehanen. Vähiin jäivät maalit.

Ideaa kehiteltiin niin, että muutamana vuonna rankkareiden lisäksi vedettiin harjoitukset Lukon päävalmentajan johdolla.

Firmaliigan malli on osoittanut toimivuutensa monissa muissakin kaupunkilehdissä. Jääkiekon lisäksi veikattavaksi sopisi jalkapallo tai pesäpallo, kunhan laji on paikallisesti riittävän kiinnostava.

Firmaliigan veikkauksen voittajat 2013 Interrock, 2012 Masku, 2011 Keula, 2010 Länsi-Suomi Yhtymä, 2009 Lännen Lähivakuutus, 2008 Rauman Sammutin, 2007 Sata-Seri, 2006 Wanhan Rauman Kellari, 2005 Pyörä-Nurmi, 2004 Auto-Kaira, 2003 Raumanmeren Kiinteistövälitys, 2002 Neste Syväraumankatu, 2001 Rauman Lukitustekniikka, 2000 Rauman Konttoripalvelu, 1999 Sata SKV, 1998 Hesburger ja 1997 Oras-Liikenne.