Näppi valmis kantamaan vastuuta

Niklas Näpille lyötiin täksi kaudeksi rintaan Lukon A-nuorten kapteenin C-kirjain. Valinta oli melko luonnollinen, sillä A-nuorten pitkäaikainen varakapteeni hoiteli kipparin tehtäviä jo viime kaudella Eetu Kosken ollessa edustusjoukkueen mukana.


Tuoreen kapteenin treenikausi on mennyt tutustuessa joukkueeseen ja ajaessa muiden tekemää treeniä kiinni. Näppi vapautui armeijan harmaasta kesällä.


– Koitan vetää hyvän kauden vähän huonomman kesätreenikauden jälkeen. Jos ei liigakoppi kutsu, niin ehkä Mestis tulee ajankohtaiseksi jossain vaiheessa.


A-nuorten viime kaudella SM-pronssia saavuttanut joukkue on muuttunut melkoisesti. Viime kauden isoista hahmoista esimerkiksi pistelinko David Stach, kapteeni Eetu Koski, ykkösvahti Oskari Setänen ja kärkipakit Juho Tommila ja Roni Viirlas ovat nyt liigajoukkueen mukana. Osa pelaajista vanheni A-nuorista ja tilalle tuli viime kauden B-junioreita. He ovat yllättäneet Näpin positiivisesti.


– Näppäriä kavereita. Jos pari nimeä pitää sanoa, niin jo viime kaudella muutaman pelin A:ssa pelannut Seväsen Roni ja vielä häkki päässä pelaava Matias Mattsson ovat vakuuttaneet treenikaudella, Näppi kehuu.


Treenikausi on nyt kuitenkin takana ja keskiviikkona on ensimmäisen tosipelin vuoro, kun Ässät saapuu sarja-avauksessa Raumalle. Lukolla on kasvojenpesun paikka, sillä Ässät vei viime viikon treenipelin Porissa 4–0.


– Se oli pohjanoteeraus. Onneksi tuli ennen kauden alkua, Näppi kuittaa.


Nuorten SM-liigassa, ja varsinkin paikallispeleissä, on perinteisesti vauhtia kuin Monzassa. Nähdäänkö matsissa yli 20 taklausta?


– Ainakin. Kaverit kuittailevat aina, että Näppi taklaa viisi kertaa kaudessa. Jos sen yhden kuittasi pois jo ekassa erässä, niin sitten on loppukausi aikaa hakea niitä neljää.

Lue lisää Näpin ajatuksia joukkueen muutoksista ja treenikaudesta tiistain Länsi-Suomesta.