Neljännen finaalin live-seuranta: LUKKO ON SUOMEN MESTARI

58 vuoden odotus on Raumalla ohi.

LUKKO VOITTAA SUOMEN MESTARUUDEN

TPS kaatuu tiistaina maalein 6–2 ja loppuottelusarja Lukolle voitoin 3–1.

18.21: KOIVISTOINEN ISKEE ILLAN TOISEN OSUMAN - tilanne 2–6

18.20: LUKON KAPTEENI HEIKKI LIEDES ISKEE VIIDENNEN TYHJÄÄN VERKKOON - tilanne 2–5

18.10: TPS:lle ottelun ensimmäinen ylivoima, jäähylle Lukon Samuli Piipponen - tilanne 2–4

Kolmas erä on ollut hyvin peliä johtavan Lukon hallussa. TPS pääsee kuitenkin päätöserän puolivälissä ensimmäistä kertaa ylivoimalla, kun puolustaja Samuli Piipponen ottaa jäähyn huitomisesta.

18.02: Nuoren TPS-tähden tuomio kumottiin - tilanne 2–4

Kolmannessa erässä nähdään mielenkiintoinen hetki, kun nuorelle TPS-tähdelle Juuso Pärssiselle oltiin viheltämässä isoa rangaistusta huitomisesta.

Tuomaristo tarkasti tilanteen videolta ja kumosi alkuperäisen tuomionsa.

Kolmatta erää pelattu 8 minuuttia.

17.56: Kolmas erä käynnissä, Lukko ylivoimalle - tilanne 2–4

Turussa on käynnissä kolmas erä. Lukko pääsee erän alussa ylivoimalle, kun TPS-kultakypärä Josh Kestner hankkii itselleen jäähyn.

17.27: KOIVISTOINEN TAITUROI LUKOLLE NELJÄNNEN OSUMAN - tilanne 2–4

TPS ei ehdi edes toipua Skalickyn johtomaalista, kun Karri Rämön takana helähtää neljännen kerran.

Pudotuspelien pistekärki Eetu Koivistoinen jatkaa hyviä finaalipelejä, ottaa kiekon sisäsyrjällä ylivoimahyökkäyksessä haltuun ja uittaa kiekon Rämön hanskan alta sisään.

17.24: SLOVAKKIJÄTTI NOSTAA LUKON JÄLLEEN KUSKIN PAIKALLE - tilanne 2–3

Lukko näyttää toisessa erässä varsin vaisulta, mutta slovakkijätti Pavol Skalicky päättää ottaa joukkueensa reppuselkään. 195 senttiä pitkä laituri purjehtii oikeasta laidasta karkuun ja ampuu Eemil Viron estelyistä huolimatta kiekon takakulmaan ohi Karri Rämön.

17.20: TPS TULEE KAHDEN MAALIN TAKAA RINNALLE - tilanne 2–2

Toinen erä on ollut Lukolle murheellinen. Joukkue ei ole saanut yhtään laukausta Karri Rämöä kohden.

Samaan aikaan TPS on tehnyt kaksi maalia. Aleksi Anttalainen ampuu kiekon viivasta ohi Lehtisen.

17.14: Juuso Pärssinen osuu tolppaan, Eemil Viro jäähylle - tilanne 1–2

TPS on tasoittaa pelin heti avausmaalinsa jälkeen. Juuso Pärssinen laukoo vastahyökkäyksestä vihaisesta rannelaukauksella ylärimaan.

Jälkitilanteessa TPS-pakki Eemil Viro lähti jäähypenkille kampitettuaan Julius Mattilan.

17.11: JOSH KESTNER KAVENTAA - tilanne 1–2

TPS:n paineistus tuottaa tulosta ajassa 28.12. Pudotuspelien maalipörssin kärki Josh Kestner saa Henrik Larssonin riiston jälkeen kiekon ja napauttaa pelivälineen Lassi Lehtisen selän taakse.

17.03: Toinen erä käynnissä, TPS saanut lisää liikettä - tilanne 0–2

Turussa edetään toista erää neljännessä finaalissa. Ottelu on Lukolla 2–0-tilanteessa, TPS on saanut avauserän jälkeen pelistä paremmin otetta.

16.50 Näin Tifosin katolla tuuletettiin Lukon ensimmäistä maalia ajassa 11.01

KATSO LÄNSI-SUOMEN VIDEO: Tifosin katto täynnä tunnelmaa: "Huominen työpäivä on peruttu"

16.44: Raumalla soivat kirkonkellot, jos kannu tulee

Lue Länsi-Suomen juttu: Rauman seurakunta lupaa kirkonkellojen soivan huomenna, jos Lukko tänään voittaa

16.37: Ensimmäinen erä Lukolle maalein 2–0

Lukko hallitsi täysin avauserää neljännessä finaalissa. Raumalaisjoukkue eteni erätauolle kahden maalin johtoasemassa. Ensin Toni Koivisto avasi pudotuspelikevään maalitilinsä ja heti perään Julius Mattila teki saman tempun.

– Huono fiilis jäi. Todella heikko erä meiltä. Pitää parantaa paljon, jos haluamme voittaa. Hävisimme kaikki kaksinkamppailut erässä, TPS-hyökkääjä Markus Nurmi harmitteli C Moren erätaukohaastattelussa.

Erän kulusta kertoo paljon se, että Lukko hallitsi kiekko 62 prosenttisesti ja TPS:n Karri Rämö venyi yhdeksän kertaa kiekon eteen, Lukon Lassi Lehtinen vain neljä kertaa.

16.29 JULIUS MATTILA PUTTAA KRISTIAN POSPISILIN SYÖTÖN SISÄÄN - tilanne 0–2

Lukko siirtyy jo 2–0-johtoasemaan. Pavol Skalicky murtautuu taitavasti hyökkäysalueelle, jakaa Kristian Pospisilille, joka alustaa upean maalin. Takakulmalta kiekon sai putata sisään ketjun sentteri Julius Mattila.

Osuma oli Mattilalle ensimmäinen pudotuspeleissä.

16.20: TONI KOIVISTO ISKEE ILMASTA AVAUSMAALIN - tilanne 0–1

Ottelun 13. hyökkääjänä aloittanut Toni Koivisto avaa ottelun maalitilin ajassa 11.01.

38-vuotias konkari pääsi iskemään kiekon takakulmalta ilmasta sisään, kun Robin Pressin syöttö nousi Eetu Koivistoisen lavasta ilmaan.

Maali oli Koivistolle pudotuspelien ensimmäinen.

16.16: Lukko pääsee ottelun ensimmäiseen ylivoimapeliin - tilanne 0–0

Avauserää on pelattu 7.46, kun Lukko pääsee ensimmäistä kertaa ylivoimalle. TPS:n Hannu Kuru kommennettiin jäähylle kampituksesta.

Tilannetta edelsi Lukon laadukas ylivoimahyökkäys, jossa Eetu Koivistoinen oli lähellä nostaa Karri Rämön edestä ottelun avausosuman.

16.05: Toni Koivisto heti ketjuissa mukana

Lukon kokeneen Toni Koiviston piti olla joukkueensa 13. hyökkääjä, mutta heti avausvaihdoissa hän oli ottanut paikan Eetu Koivistoisen johtamassa kolmosketjussa. Linus Nyman sen sijaan ei avausvaihdoissa jäällä käynyt.

16.01: Kyösti Mäkimattila laulaa Maamme-laulun

Aloitusviisikot ovat keskittyneesti jäällä, kun vuoden 2013 Tangokuningas Kyösti Mäkimattila esittää Maamme-laulun.

TPS:n avauskentäksi Ruslan Ishakovin viisikko, Lukon viisikkoa johtaa Daniel Audette.

Ottelun päätuomareina Antti Boman ja Mikko Kaukokari. Linjatuomareina Joona Elonen ja Markus Hagerström.

15.57: Kiekko putoaa kohta jäähän

Länsi-Suomen digituottaja Maija Männistö ja kuvaaja Juha Sinisalo ovat tiistaina tallentamassa keskusta-alueella finaalitunnelmaa.

Videon kuvaus: Maija Männistö

15.23: Ravintoloiden näyttöjen edessä alkaa olla jo tungosta

Kaunis ilma on saanut ihmiset Raumalla liikkeelle. Pelin alkamiseen on vielä runsas puoli tuntia aikaa, mutta ravintoloiden kisakatsomot alkavat jo pullistella väkeä.

15.10: Lounais-Suomen poliisilaitos suosittelee, että torilla ei tavattaisi

Lukko voi ratkaista mestaruuden Turussa jo tänään. Lounais-Suomen poliisilaitos ennakoikin mahdollisia juhlia muistamalla koronavastuullisuudesta myös riemun keskellä. Lounais-Suomen poliisilaitos mustuttaa virallisella Twitter-tilillään suosituksestaan, että torilla ei tänä vuonna tavattaisi.

14.50: Lukon pelaajat virittäytyvät neljänteen finaaliin aurinkoisessa Turussa

Länsi-Suomen urheilutuottaja Kimmo Mäkeläinen raportoi neljännestä finaalista paikan päältä Turkuhallista.

Hieman runsas tunti ennen avauskiekon pudottamista näkymä hallin parkkipaikalla on paljon puhuva: Lukon pelaajat valmistautuvat heleässä auringonpaisteessa kiekkoiltaan, mutta täydellisessä rauhassa. Kun kannattajat eivät valitettavasti halliin pääse, ei tuttua finaalikuhinaa ole edes hallin ympäristössä.

14.35: Virittäydy raumalaiseen kiekkohurmokseen oheisilla tilaajajutuilla

Länsi-Suomen tilaajajuttu: Pöytävarauksia on tehty screenien ääreen ahkerasti: "Enää on kaksi pöytää vapaana"Länsi-Suomen tilaajajuttu: Raumalla valmistaudutaan kiekkoiltaan: "Laitamme putiikin kiinni jo klo 15, jotta henkilökunta ehtii kotiin katsomaan peliä"

14.26: Pospisil nousi takaisin kokoonpanoon

Joukkueet lähtevät illan otteluun seuraavilla kokoonpanoilla:

Lukko teki kolmanteen finaaliin pieniä muutoksia. Katsomossa vielä maanantaina ollut Kristian Pospisil palaa neljänteen finaaliin kokoonpanoon ja ottaa paikkansa tutussa kakkosketjussa yhdessä Julius Mattilan ja Pavol Skalickyn kanssa.

Kyseisellä paikalla kolmannessa finaalissa ollut Anrei Hakulinen taasen pelaa kolmosketjussa Linus Nymanin ja Eetu Koivistoisen kanssa, minkä myötä Toni Koivisto on joukkueen 13. hyökkääjä.

Lukko tänään:

1. kenttä: Aleksi Saarela - Daniel Audette - Sebastian Repo, Samuli Piipponen - Robin Press2. kenttä: Kristian Pospisil - Julius Mattila - Pavol Skalicky, Roni Sevänen - Vili Saarijärvi3. kenttä: Linus Nyman - Eetu Koivistoinen - Anrei Hakulinen, Lukas Klok - Thomas Gregoire4. kenttä: Jonne Tammela - Heikki Liedes - Mikko Petman, 13. hyökkääjä Toni KoivistoMaalissa: Lassi Lehtinen, luukulla Oskari Setänen

TPS lähtee tiistain otteluun tutulla kokoonpanolla. Erinomaisen finaalisarjan pelannut kokenut Karri Rämö jatkaa turkulaisten maalilla. Muutenkin Raimo Helmisen luotsaama ryhmä lähtee täysin samalla kokoonpanolla kuin maantaina.

1. kenttä: Mikael Pyyhtiä - Juuso Pärssinen - Lauri Pajuniemi, Aleksi Anttalainen - Ville Lajunen2. kenttä: Markus Nurmi - Ruslan Ishakov - Josh Kestner, Eemil Viro - Ruben Rafkin3. kenttä: Samuli Vainionpää - Juhani Jasu - Topias Haapanen, Henrik Larsson - Oliver Bohm4. kenttä: Hannu Kuru - Aarne Intonen - Joel Janatuinen, 7. puolustaja Johan IvarssonMaalissa Karri Rämö, luukulla Andrei Karejev