Neljässä pelissä 23 päästettyä maalia - Kivi: "Maalivahdin vaihtoa ei harkittu"

Ottelussa loukkaantuneen Ville Meskasen ensimmäinen maali hyväksyttiin vasta videotarkistuksen jälkeen. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Ottelussa loukkaantuneen Ville Meskasen ensimmäinen maali hyväksyttiin vasta videotarkistuksen jälkeen. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi myönsi joukkueen uivan syvissä vesissä. Viikonlopun kahdesta ottelusta tuloksena oli nolla sarjapistettä ja maaliero 4-14.

- Nyt joudutaan kyllä kaivamaan. Ei ollut ihan nappiviikonloppu. Tavallisen helposti taas omissa soi, Kivi manasi.

- Liian monella on epäröintiä ja itseluottamus vähän maissa. Se on nyt ensimmäinen tehtävä saada se takaisin henkisillä ja pelillisillä asioilla.

Kahdesta suurimaalisesta tappiosta huolimatta Ilves on edelleen vain kahden pisteen päässä pudotuspelipaikasta.

- Ennen tätä peliä seuran asettama tavoite oli olla kympin joukossa, ja siihen ei ole kuin pari pistettä. Kyllä 44 peliä siihen pitäisi riittää, siitä ei ole kyse. Mutta tämä viikko oli kyllä vaisu, varsinkin tämä viikonloppu.

Ei niin kovin ruusuinen maalivahtitilanne

Ilveksen ykkösvahti Antti Lehtonen on edelleen sivussa loukkaantumisen vuoksi. Kakkosvahti Markus Ruusu ei ole vakuuttanut. Neljässä ottelussa JYP-kasvatti on päästänyt taakseen peräti 23 maalia.

Kiveltä ei Ruusun suoritustasosta herunut kommenttia.

- En rupea yksittäisiä pelaajia arvostelemaan, kun joukkueella on tällainen viikonloppu takana. Siellä on enemmän tai vähemmän pelaajia, joita koitetaan nyt helpata tässä, että saataisiin itseluottamus takaisin.

Harkittiinko tämän tai eilisen pelin aikana maalivahdin vaihtoa kesken ottelun?

- Ei harkittu.

Luukkuvahtina Lehtosen loukkaantumisen ajan pelannutta Waltteri Urpolahtea ei myöskään mietitty TPS:ää vastaan aloittavaksi maalivahdiksi.

- Ei harkittu sitäkään. Uskoin, että Ruusu pelaa tänään hyvän pelin, ja hyvinhän hän kokosikin itsensä. Näitähän urheilija tarvitsee välillä, että kovan paikan jälkeen nousee takaisin.

"Nuppihommista ei koskaan tiedä"

Ilves lähti otteluun vain kahdeksallatoista kenttäpelaajalla Arto Laatikaisenkin tiputtua pois Tappara-ottelun kokoonpanosta. Ottelun lopun tupsukorvat joutuivat pärjäämään yhdellätoista hyökkääjällä, kun Ville Meskanenkin tippui rivistä kesken ottelun saatuaan Henrik Tallinderin mailan kasvoihin.

- Meskasen pää oli sen verran turvoksissa pyyhkeen alla, että ei voinut takaisin peliin tulla. Silmäkulma oli turvonnut, Kivi avasi kaksi maalia tehneen hyökkääjän tilannetta.

Vielä Tapparaa vastaan pelanneen Arto Laatikaisen tilanne on selkeämpi.

- Tänään oli pois, ei ole pidempään.

Lämärin Pelicansia vastaan päähänsä saanut norjalaispuolustaja ei ole harjoitellut Ilveksen mukana, vaan kärsii edelleen aivotärähdyksen jälkioireista.

- Espelandilla on Lehtosen kanssa sama tilanne, aivotärähdys. Kumpikaan ei ole treenannut vielä meidän kanssa. Noista nuppihommista ei oikein koskaan tiedä, Kivi päättää.

Muokattu 21.33: Korjattu Ruusun päästämien maalien määrä.

Lisää aiheesta

TPS syvensi Ilveksen tuskaa

Ilveksellä loukkaantumishuolia: Ykkösvahti Lehtonen yhä sivussa, Sandell ja Tamminen poissa maaottelutaukoon asti

Tappara takoi historialliset lukemat tauluun Ilvestä vastaan - edellinen kerta 80-luvulla