Neljästoista kerta toden sanoo?

Lukon tappioputki SM-välierissä on jo puolen Suomen tiedossa. Maanantaina raumalaisjoukkue hävisi semifinaalin Äijänsuolla jo kolmannentoista kerran peräkkäin. Tänään perjantaina on yritys numero 14 - joko olisi kotivoiton aika?

Joukkueesta ei oikeastaan tässä yhteydessä puhua. Joukkue on vaihtunut moneen kertaan vuosikymmenten aikana. Tappiolliset välierät on pelattu vuosina 1994, 1995, 1996, 2005, 2011, 2013 ja 2014.

Lukko on viimeksi voittanut semifinaalin kotijäällä vuonna 1988. Lukko pudotti silloin Ilveksen. Kolmesta ottelusta yksi pelattiin Raumalla.

Vieraissa Lukko on välierissä hakenut voitot Helsingistä sekä Jokereilta että HIFK:lta, Turusta kahdella kaudella ja Tampereelta kahdesti tänä keväänä.

Lukon kokoonpanossa on tänään yksi muutos. Juhani Jasu palaa pelaavaan ryhmään. Hän ottaa kolmosketjun laidassa Joni Nikon paikan. Nikko nousi kokoonpanoon Toni Koiviston loukkaannuttua.

Tapparalta puuttuu tänään sentteri Josh Green, joka on pudotuspeleissä joukkueen toiseksi paras pistemies. Tomas Plihal on nostettu kokoonpanoon.

Lukko-Tappara kuudes SM-välierä tänään Kivikylän Areenalla klo 18.30. Kiekkoareena seuraa tiiviisti pelin kulkua.