NHL Draft 2017: Lupauksilla tänään testipäivä

Perinteinen NHL Draft Combine on jälleen koonnut varausikäiset nuoret kiekkolupaukset yhteen.

Tällä kertaa Draft Combine -tapahtuma järjestetään Buffalossa, Yhdysvalloissa. Aiemmin viikolla pelaajien ohjelmassa on ollut NHL-seurojen haastatteluja, lauantaina vuorossa ovat fysiikkatestit. Testipatteristo vaihtelee hieman vuosittain, nyt ohjelmassa on kahdeksan eri testiä vauhdittomasta pituushypystä penkkipunnerrukseen ja leuanvedoista ketteryyteen. Testipäivä on avoin seurojen lisäksi myös medialle.

Oheisesta Ottawa Senatorsin twitterissä jakamasta videosta käy ilmi, minkälainen testitapahtuma on. 
 


Koko Draft Combine -tapahtuman tarkoitus on antaa NHL-seuroille järkevä ja yhtäaikainen mahdollisuus haastatella, testata ja arvioida kesäkuun varaustilaisuudessa tarjolla olevia ikäluokkansa kärkipelaajia. 

Tänä vuonna varaustilaisuuden pääikäluokan muodostavat 1999 syntyneet, mutta ensi kertaa varattavissa ovat myös vuoden 1998 loppuvuonna syntyneet. Varsinainen NHL:n varaustilaisuus pidetään tänä vuonna Chicagossa, ajankohta on 23.–24. kesäkuuta.

Kiekkoareena esittelee ennen kesän 2017 NHL:n varaustilaisuutta potentiaaliset suomalaisvaraukset. Ensimmäisinä vuorossa olivat puolustajat Juuso Välimäki ja Urho Vaakanainen, nyt vuorossa on HPK:n maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen.

NHL Draft Combine -tapahtumaan kutsutut suomalaiset:

Miro Heiskanen
Ukko-Pekka Luukkonen
Robin Salo
Urho Vaakanainen
Joni Ikonen
Kristian Vesalainen
Eemeli Räsänen
Aleksi Heponiemi
Henri Jokiharju
Juuso Välimäki
Kasper Kotkansalo
Eeli Tolvanen

Lisää aiheesta

NHL Draft 2017: Urho Vaakanainen tähtää nopealla aikataululla Pohjois-Amerikkaan

NHL Draft 2017: Juuso Välimäki varataan kärkipäässä