NHL-konkarin ura jatkuu Tapparassa – Bäckström Stadista Tampereelle

Sitä se viime viikolla MTV:n aamuteleviossa nähty arvoituksellinen hymy tiesi.

Kokeneen Niklas Bäckströmin palo jääkiekkoon ei ole vielä sammunut, vaikka kausi HIFK:ssa oli vaikea ja erikoinen.

Liigassa hopealle sijoittunut Tappara on hankkinut 40-vuotiaan Bäckströmin vuoden sopimuksella maalivahtiosastolleen.

HIFK:ssa kaksi edellistä kautta pelannut Bäckström on yli 300 liigaottelun lisäksi pelannut kymmenen kauden aikana 424 NHL-ottelua lähinnä Minnesota Wildin maalilla. Tappara käytti näitä tilastoja tukenaan tiedottaessaan konkarivahdin sopimuksesta sosiaalisessa mediassa jakamallaan videolla.

Liigassa hän on IFK:n lisäksi edustanut Kärppiä ja SaiPaa. Hän on ollut voittamasa kahta Suomen mestaruutta ja yhteensä kuutta SM-mitalia, viimeisin niistä tämänkeväinen pronssi. Maajoukkueissa Bäckström on ollut voittamassa kahta olympiamitalia, kolmea MM-mitalia ja alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta.

Bäckström paketoi uransa erikoisimman kauden voitokkaan pronssiottelun jälkeen Kiekkoareenan haastattelussa.

Kirvesrintojen toisena maalivahtina jatkaa 21-vuotias Christian Heljanko.

Tamperelaisten veskaritandemi on ensi kaudella täysin stadilainen, sillä myös Heljanko on saanut maalivahtioppinsa HIFK:ssa. Kaksikossa yhdistyvät myös kokemus ja tulevaisuus, sillä maalivahtien ikäero on peräti 19 vuotta. 

Maalivahtien muuttoliike Näsinneulan nurkilta Olympiastadionin tornin kupeeseen on tiistaina ollut muutenkin vilkasta. HIFK tiedotti tunti ennen Tapparaa pestanneensa Tampereelta Ilves-vahti Markus Ruusun riveihinsä.

Vuosi sitten Tappara järjesti kultajuhliensa humun laannuttua ison tiedotustilaisuuden, jossa estradille marssitettiin kertaheikolla leegio kovia nimiä. Ja mikäpä oli julkistaessa, sillä Tapparan taustayhtiön Tamhockey Oy:n tulos Jussi Tapolan mestaruuskaudella 2016–17 oli noin 834 000 euroa. 

Tämän kevään hopean jälkeen uusista suunnitelmista on kerrottu hillitymmin.

Jarkko Malinen Malisen paluun lisäksi Tappara saa come back -osastolleen iki-Tappara Tuukka Mäntylän, joka palaa kotiin Ruotsin Malmössä pelaamansa SHL-kauden jälkeen. 

TuTon Matias "Mikon Veli" Lehtosen try out ulottuu syyskuulle, ja jos paikkaa ei lohkea kestomenestyjän riveistä, nuori hyökkääjä palaa Turkuun.

Hyökkäykseen on lisäksi pestattu vuonna 1999 syntynyt jokerikasvatti Sami Moilanen. Nuori hyökkääjä pelasi viime kaudella Kanadan WHL-juniorisarjassa Seattle Thunderbirdsin väreissä.

Pakiston uusi nimi on  Juho Rautanen Jokereista. Pelasi Jokerien KHL-joukkueessa 26 ottelua, joissa keräsi kolme syöttöpistettä ja kuusi jäähyminuuttia. Rautanen hikoili kauden aikana myös Mestiksessä pelaavassa farmiseura Kiekko-Vantaassa ja pelasi myös Jokereiden A-nuorissa kaksi ottelua.

Toistaiseksi lähtijöiden listalla on ollut enemmän kovia nimiä kuin tulijoiden.

Tappara tiedotti sunnuntaina, että olympiakävijä Mikko Lehtosen sopimus on purettu. Myös toinen olympiakiekkoilija, kapteeni Jukka Peltola vaihtaa maisemia samoin kuin Tshekin MM-ryhmään päättyneissä Tanskan kisoissa kuulunut maalivahti Dominik Hrachovina. Heidän suuntanaan on KHL.

Myös NHL imee tapparalaisia, kun Floridan palkkalistoilla olevat Henrik Haapala ja Sebastian Repo suuntaavat Panthersin organisaatioon. MM-kisoissa mukana ollut, mutta varapelaajaksi jäänyt puolustaja Niko Mikkola on koko kauden ollut St. Louis Bluesin tarkan seurannan alaisuudessa.

Lisää aiheesta

Tappara-pomo on vähän kuin mainoksissa ihastuttanut Kummola – Näin Tappara tiedotti konkarivahti Bäckströmin siirron

Tapparan olympiapuolustajan sopimus purettu: palaa Ruotsiin

HIFK hankki maalivahdin Ilveksestä – NHL-sopimuksen tehneelle Lankiselle heti korvaaja

Tapparan Peltola ”ylisuoritti” pudotuspeleissä myös tilastollisesti – ykköskenttä taas käytti paikkansa tehottomasti

Päällä seisominen kannatti – Tappara-vahti Hrachovina sai kutsun Tshekin MM-ryhmään

Tappara-vahti Hrachovinan vanhemmat: Tämä on unelmien täyttymys

Tappara julkaisi hurjan nimilistan – Henrik Haapala mukana joukkueessa

Malinen palaa Tampereelle – Bertrand ja Junttila lähtevät KHL:ään